Curierul Românesc

AUR dorește creșterea participației statului la OMV

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat recent intenția de a promova creșterea participației statului român în cadrul companiei OMV, unul dintre principalii actori din industria petrolului și gazelor naturale.

Această mișcare strategică este văzută de AUR ca un pas esențial pentru asigurarea unui control mai mare asupra resurselor energetice și pentru susținerea intereselor economice naționale.

Într-o declarație recentă, Adrian Axinia, deputat AUR a subliniat importanța acestei inițiative: „Creșterea participației statului la OMV este esențială pentru a asigura o mai bună gestionare a resurselor de petrol și gaze ale României. Dorim să avem un cuvânt mai greu de spus în politica energetică și să garantăm că beneficiile acestor resurse vitale sunt distribuite în mod corect și echitabil către poporul român.”

AUR consideră că o implicare mai mare a statului în cadrul OMV ar putea duce la o mai bună transparență în activitățile companiei și la o distribuție mai eficientă a profiturilor generate de exploatarea resurselor naturale. De asemenea, partidul subliniază nevoia de a asigura securitatea energetică a României în contextul fluctuațiilor pieței globale și al provocărilor geopolitice.

Related Articles

Back to top button