Curierul Românesc

Silviu-Titus Păunescu (AUR), întrebare adresată premierului Ciolacu: când veți interzice orice formă de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online?

Problema jocurilor de noroc este departe de a fi soluționată în România – în ciuda faptului că există numeroase proiecte de lege depuse în Parlament care propun măsuri pentru a proteja copiii și tineri, PSD și PNL ezită să le adopte. Actualii guvernanți sunt reticenți la propunerile de a interzice publicitatea la jocurile de noroc, sub pretextul că există presiuni din partea acestei industrii astfel încât orice lege adoptată care vizează acest domeniu să fie cât mai blândă cu putință. Potrivit publicației Libertatea, noua lege privind păcănelele ar fi trebuit să fie adoptată până la începutul lunii martie 2024.

În acest context, deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a reiterat faptul că actualul Guvern promovează a politică a intereselor de partid și protejează mai degrabă industria jocurilor de noroc decât cetățenii. Acesta a solicitat premierului Marcel Ciolacu să transmită când se vor lua măsuri pentru a interzice orice formă de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online.

„În caz că nu știți, statele membre ale Uniunii Europene sunt în plin proces de revizuire și de modificare a legislației privind jocurile de noroc pentru a-și proteja mai bine copiii și tinerii, iar în țări precum Italia, Olanda, Belgia, Moldova sau Letonia a fost interzisă orice formă de publicitate în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv asocierea acestora cu sportul ori personalitățile publice”, a punctat deputatul.

Astfel, prin intermediul unei întrebări parlamentare, deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a cerut premierului Marcel Ciolacu să transmită răspuns la următoarea solicitare:

„domnule prim-ministru, vă rog să îmi transmiteți când și în România va fi adoptată o astfel de legislație în folosul copiilor și tinerilor, prin care va fi interzisă orice formă de publicitate în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv asocierea acestora cu sportul ori personalitățile publice?”

Related Articles

Back to top button