Protest 2.X. Tarifele la energie, prețurile și ratele mari scot românii în stradă

Pe data de 2 octombrie românii din toată țara vin la protest în București. Anunțul a fost făcut de către George Simion, care a cerut românilor să își apere drepturile dar mai ales să fie uniți.

Protestul va avea loc în data de 2 octombrie 2022. Evenimentul va începe la ora 14 și va lua forma unei manifestații stradale, a unui marș.

Proteste au loc în toată lumea. Politicienii nu știu decât de frica față de popor. Francezii, olandezii, americanii, germanii ies constant în stradă.

Clasa politică nu are un CEC în alb la alegeri, clasa politică trebuie să facă ceea ce spune. Dacă nu face atunci votul trebuie anulat.

Ratele bancare au explodat. Românii și-au făcut credite cu dobânzi de 5% iar acum dobânzile sunt de două ori mai mari. Ieri plăteau 700 de lei rată la bancă, astăzi se plătesc rate de două ori mai mari: peste 1.300 de lei. Statul se împrumută excesiv, motiv pentru care dobânzile au crescut artificial. Bani există în România dar ei sunt absorbiți de stat, aflat în competiție cu mediul privat. Dacă statul ia toți banii, atunci privatul de unde să ia bani pentru a se dezvolta?

Pe de cealaltă parte și prețurile au crescut. Acum trei ani uleiul era mai puțin de 4 lei, astăzi de apropie de 15 lei. Pâinea era acum 4 ani doar 1 leu, astăzi pâinea costă aproape 3 lei. Toate lucrurile s-au scumpit iar românii au sărăcit. PSD și PNL taie lunar pensiile și salariile prin inflație. Prețurile au explodat, asta înseamnă că a scăzut puterea de cumpărare.

Tarifele la energie și gaz sunt de 4 ori mai ridicate decât acum 4 ani. PSD și PNL au făcut liberalizarea pieței și au promis că prețurile vor fi mai mici, dar au mințit. Astăzi statul plătește din banii de investiții energia și gazul românilor ca să aibă profit mare companiile din energie.

Tocmai de aceea pe 2 octombrie se anunță un mare protest, cel mai mare din acest an. Românii ies în stradă iar solicitările lor sunt clare: cei vinovați trebuie să plece.

PSD și PNL sunt cele două partide care au distrus România, susținute de către UDMR. Această situație trebuie să se schimbe, poporul să nu mai accepte ca politicienii să se comporte precum niște stăpâni.

Pe 2 octombrie toți românii ies în stradă, la ora 14 la universitate. Vă luați un steag tricolor, vă scrieți nemulțumirea pe un carton și vă îmbrăcați în straie populare.