Curierul Românesc

AUR susține Biserica Neamului și întreprinde acțiuni de sprijin ale bisericilor aflate în subordonarea Mitropoliei Basarabiei

Biserica cu hramul „Sfântul Proroc Ilie” din satul Toceni a fost locul în care și-au dat întâlnire enoriași de pe ambele maluri ale Prutului pentru a-l prăznui pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul parohiei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud împreună cu un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei.

În această zi, sătenii care îl cinstesc pe Sfântul Ilie s-au adunat în număr mare în sfântul lăcaș, fiindu-le alături și pelerini veniți din alte localități pentru a participa la sărbătoarea hramului bisericii.

La eveniment a fost prezentă și Veronica Pascal, membră a Biroului Național Politic al AUR Republica Moldova, care a acordat daruri și un ajutor financiar consistent necesar pentru lucrările de reconstrucție a bisericii, căci unde oamenii se roagă, Dumnezeu sporește și înmulțește harul și lucrarea.

La sfârșitul slujbei, preotul paroh a mulțumit celor prezenți, asigurându-i că la Toceni, cu smerenie și cu inima bună se lucrează pentru consolidarea obștii credincioșilor, dar și pentru un viitor mai bun, îndemnând enoriașii să lucreze împreună pentru consolidarea Ortodoxiei pe acest mal al Prutului.

AUR susține Biserica Neamului și întreprinde acțiuni concrete de sprijin ale bisericilor aflate în subordonarea Mitropoliei Basarabiei.

Sursa Curentul

Related Articles

Back to top button