Curierul Românesc

O nouă lovitură pentru antreprenorii locali din partea PNL și PSD. Vor rezista afacerile românești?

Guvernul Ciucă aplică o nouă lovitură mediului de afaceri românesc, în contextul discuțiilor dintre PNL și PSD pe marginea modificărilor Codului Fiscal, despre care nu desfășoară transparent. Astfel, partidele sistemului și-au propus să crească impozitul pe dividende cu 60% și TVA pentru HORECA cu 80%. AUR solicită Guvernului să renunțe la aceste propuneri, care ar afecta dramatic antreprenorii români.

„În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea numarului de instituţii publice, la eliminarea pensiilor speciale nesimţite şi, în general, să avem un stat mai suplu şi mai democratic, guvernanţii aplică lovitură după lovitură antreprenorilor români. Atât îi duce capul. După ce au dat cu o mână 50 de bani, o bătaie de joc resimţită ca atare de fiecare român, acum iau lacom cu cealaltă mână de la antreprenorii români, împingând-i spre faliment. Cerem PSD, PNL şi UDMR să îşi schimbe urgent atitudinea şi să îşi retragă propunerile”, a declarat preşedintele George Simion, conform sursei citate. 

La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că hotelierii deja se tem că nu vor mai avea suficienţi clienţi pentru a îşi acoperi cheltuielile.

„După ce au supravieţuit cu chiu, cu vai unei crize sanitare gestionată jalnic de autorităţi, antreprenorii români sunt penalizaţi acum pentru simplul fapt că mai există. Asta înseamnă creşterea impozitului pe dividende de la 5 la 8%, o creştere enormă de 60%. Totodată, industria HORECA, greu încercată şi ea, ar urma să plătească un TVA aproape dublu. Hotelierii se tem deja că nu vor mai avea suficienţi clienţi ca să îşi acopere măcar cheltuielile. Lipsa de viziune a guvernanţilor în acest domeniu este cumplită”, a afirmat Claudiu Târziu, potrivit sursei menţionate.

Related Articles

Back to top button