comunicat

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: 95% din instituțiile statului nu au aviz ISU privind securitatea la incendiu

Sunt aici în studio și văd două partide politice care au condus România, care spun aceleași fraze ca până acum. Dumneavoastră sunteți de vină. Dumneavoastră sunteți de vină pentru că ei au condus țara 33 de ani. Eu sunt de vină și în continuare le-am dat mandate. Acești șoferi nu sunt în stare să conducă această țară. Și noi de fiecare dată spunem că lăsați, că poate data viitoare va fi mai bine.

După Colectiv, la fel, au spus că sunt probleme, trebuie să le soluționăm. Au trecut ani și nu avem niciun spital nou construit. Ați spus mai devreme că se fac controale. Da, circ. S-au făcut controale și în cazurile precedente. Domnul președinte a recunoscut: un stat eșuat. Încă o nouă criză. Deci vedeți că nu eu, el spune ”încă o nouă criză”. Săptămâna viitoare eu vă garantez că va fi o nouă criză. De ce? Pentru că eu sunt inginer constructor, expert în securitatea la incendiu. Toate lucrurile au o durată de viață. Lucrurile care au fost create înainte de 89 își expiră durata de viață.

Astăzi, ceea ce vedem reprezintă o construcție la care nu s-a mai pus nimic timp de 33 de ani și veți vedea criză peste criză, veți vedea poduri prăbușindu-se. Veți vedea modul în care va fi un cutremur cel puțin apropiat ca cel din 77 clădiri construite în perioada comunistă, prăbușindu-se pentru că nu au fost în stare să reconstruiască nimic.

Știți câte dintre spitalele din România au autorizație de securitate la incendiu: sub 50 la sută? De ce? Pentru că restul nu îndeplinesc condițiile. Eu sunt curios pe care le veți închide. Veți închide doar antreprenorii care nu respectă legea sau veți închide și clădirile statului, pentru că 95 la sută din clădirile publice și asta o spun pentru că lucrez pe astfel de obiective, nu au autorizație de securitate la incendiu și nu au condiții minimale pentru a se atinge acest obiectiv. Și știți ce se face?

ISU se duce în fiecare an în control. Se aplică o amendă care de cele mai multe ori este formală. Oricum nu o plătește administratorul, nu plătește instituția, primăria, deci banii trec dintr-o parte în alta. Când are loc un incendiu ca cel de aici, doar se constată. Că s-au întâmplat lucruri și când noi ne-am făcut treaba, am aplicat amenda, dar oamenii la sfârșit vor trebui să sufere. Și orice am discuta noi acum legat de soluții, de controale, nu are niciun efect în această țară. Astăzi se prăbușește altceva.

Cu aceeași șoferi nu aveți nicio șansă. Uitați-vă și vă rog să vă dau un exemplu. Se vorbește despre PNRR. Și eu lucrez în zona de proiectare. Nu s-a luat nimic din PNRR, deci nu o să se ia nimic nici în următorii doi ani, pentru că nu există proiecte făcute. Situația este una catastrofală. Pe mine nu m-ar mira ca în conturile statului astăzi să nu fie nimic. Și de aceea vedeți această dorință de a jupui mediul privat. Hai să luăm pe unde am mai găsit câte ceva.

Related Articles

Back to top button