Curierul Românesc

Lilian Scripnic (AUR): Marcel Ciolacu se laudă, fără rușine, cu meritele profesioniștilor care au câștigat procesul cu Gabriel Resources

Într-o declarație politică, deputatul AUR Lilian Scripnic îl critică dur pe premierul Marcel Ciolacu pentru faptul că, după ce inițial declarase că România va pierde litigiul cu Gabriel Resources, acum se împăunează cu meritele echipei de avocați care a reușit să obțină un rezultat corect și favorabil României. Oare chiar nu mai există nicio urmă de onestitate și bun-simț printre guvernanții României?

Lilian Scripnic a afirmat că atitudinea corectă ar fi fost ca premierul Ciolacu să-și ceară scuze în fața românilor și să arate meritele adevăraților câștigători, adică echipei de avocați ai casei de avocatură românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP și ai firmei elvețiană LALIVE SA.

„Cum este posibil ca Marcel Ciolacu să uite atât de ușor, că înainte de proces ne anunța că vom pierde acest litigiu. Era sigur că vom fi obligați la plata unor datorii de miliarde de euro.

Noi, românii, trebuia să fim iarăși gata să strângem cureaua pentru mai mulți ani și de ce? Doar pentru că toate guvernele PSD, PNL, PD și USR din ultimii 20 de ani nu numai că au gestionat prost problema exploatării miniere de la Roșia Montană, ci pur și simplu și-au bătut joc de resursele țării și de popor.

Acum revine, fără rușine, să se laude cu meritele unor oameni care au dat dovadă de profesionalism și competență și care au făcut tot ce au putut pentru a salva România de pe marginea prăpastiei unde au dus-o Ciolacu și acoliții lui.

Ar fi trebuit să iasă în fața țării și să se scuze pentru greșelile făcute, pentru panica produsă românilor și să arate meritele adevăraților câștigători. Crede că printr-un zâmbet și un buchet de flori arată un comportament corect? Se înșală!”, a declarat Scripnic.

Niciunul dintre actualii guvernanți nu au de ce să se laude pentru această reușită deoarece niciun avocat sau jurist din PSD și PNL nu a colaborat cu specialiștii care au câștigat procesul. Motivul este simplu: nu au astfel de oameni pregătiți în rândurile lor.

„De ce nu i-a însoțit și chiar coordonat dl. Cătălin Predoiu? Ori dânsul nu știe decât să se lamenteze că lupta cu drogurile este deja pierdută sau să masacreze codurile civil și penal ale României, care de la intrarea în vigoare au suferit zeci de modificări, și mai puțin să facă ceva efectiv bun pentru țară.

Ne întrebăm de ce? Este foarte simplu! Pentru că oamenii competenți din guvern sau dintre colaboratorii acestuia lipsesc cu desăvârșire. Acolo găsești doar clientelă politică ce trebuie răsplătită pentru eforturile de susținere a partidului.

Așadar, să nu ne mai miram de lipsa de rușine, onestitate și bun-simț ale guvernanților pentru că și de această dată Marcel Ciolacu a vrut doar să își pună pe el mantia albă de cavaler salvator al României, ca să îi acopere salopeta și lopata de gropar al țării pe care nu știe decât să o jupoaie”, a mai spus Lilian Scripnic.

Related Articles

Back to top button