Curierul Românesc

În AUR vii să dai totul pentru Țară, nu să dobândești foloase pentru tine

lÎnțeleg din editorialul scris pentru Libertatea de domnul Valeriu Nicolae ca într-un mic târg din provincie se află un profesor universitar de drept care dorește să intre în AUR. Individul respectiv ar vrea să parvină pe seama structurii noastre politice. Dacă știrea este reală, situația descrisă mi se pare una cu avantaje de ambele părți, așa că îl rog pe respectivul profesor să mă sune (cu un sms înainte) la 0738.797.803, chiar dacă fostul lui coleg, actual vânător de CV-uri, nu vrea să intermedieze legătura dintre noi. Dar, înainte de a mă contacta, îl rog pe domnul profesor să citească următoarele chestiuni, ca să nu aibă speranțe deșarte și să nu își consume timpul inutil:

„Domnule profesor,

În AUR vii să dai totul pentru Țară, nu să dobândești foloase pentru tine. Spun asta cu absolut orice ocazie prind la reuniunile noastre de partid. Sunt convins că unii din membrii care aud asta nu cred acest lucru, dar eu prefer să le spun, ca nea Imi – „Nu-mi fac iluzii ca să nu am deziluzii”. Pe scurt, eu pun în AUR lumea la treabă. Așa am ajuns până aici ca și structură politică. Dacă vreți să munciți, sunteți binevenit, dar munca asta înseamnă mai mult (chiar mult mai mult) decât niște școli de vară pe care să le organizați.

Intenționez să mă comport exact la fel și cu aparatul de stat în momentul în care vom prelua guvernarea, chiar dacă acest gând pare momentan o utopie. O utopie realizabilă, ce-i drept, nu ca cea gândită de domnul Valeriu Nicolae referitor la partidele locale. Am asistat în acești ultimi ani la prea multe încercări eșuate încât să îmi dau seama că varianta aceasta nu reprezintă o opțiune reală pentru România acestor ani.

90% din locurile de parlamentari în legislatura 2024-2028 vor fi ocupate cu oamenii care sunt deja în interior acum. Am fi tare imaturi dacă am aduce oameni netestați, atât din perspectiva introducerii unor potențiali infiltrați în partid, cât și din perspectiva răsplătirii oamenilor din interior, care au dus greul și care merita să fie stimulați într-un sistem de meritocrație care să ia în calcul și implicarea anterioară a acestora.

Deci rămân 10% pentru cei care vin de acum înainte, iar ce căutam noi, pe lângă integritate (de văzut cât de mult e pe bune în cazul Dvs, având în vedere că nu putem să ne punem baza întotdeauna în spusele domnului Nicoale), profesionalism (simplia calitate de profesor universitar nu mai e de mult o chestiune care să ne dea pe spate) și patriotism (la iubire de Țară suntem toți buni, atunci când vrem), sunt voturi. Fiiind vorba de un loc în organul reprezentativ suprem al poporului român, trebuie să aveți reprezentativitate, să ne demonstrați prin examene practice (semnături, aplicația partidului, scrutinele pentru guvernările locale și europene) că puteți atrage prin prezența dumneavoastră câteva zeci de mii de români la urnele de vot.

Totodată, noi ne creăm acum structuri locale de partid, scopul nostru fiind să testăm oamenii în politica locală/județeană, pentru că niste alegeri naționale pot fi duse de conducerea națională, dar un spor serios va fi adus în calculul total de reprezentanții noștri din comunități. Așa că va trebui să mergeți să lucrați local, la fel ca oricare alt membru AUR.

Veți ajunge în fața unei comisii a candidaților AUR, comisie prin care au trecut majoritatea celor 45 din candidații la alegerile europarlamentare. CV-urile și preselecția se vor face aici, când se vor deschide sesiuni noi (până în acest moment am avut două): https://partidulaur.ro/platforma-de-merit/

Nu trebuie să fiți membru de partid, dar vă dau un pont: e un mare, mare avantaj dacă sunteți. Pentru a adera la AUR trebuie doar să vă instalați aplicația de mobil Platforma AUR (www.aur.mobi), să completați toate câmpurile și să începeți să adunați puncte pentru activitățile la care luați parte (o altă formă de meritocrație). Nu e un impediment major daca ați mai fost membru în alt partid politic, având în vedere că avem nevoie de toți patrioții care cred în România, însă colegii din comisia de analiză vor fi mult mai prudenți la dumneavoastră pentru a se asigura că îmbrățișați cei patru piloni ai AUR (Națiune, Familie, Credință, Libertate).

Societatea noastră funcționează într-un mod specific. Toate aceste informații (despre cum poți candida din partea AUR la Parlamentul României) erau disponibile și din surse deschise, dar e normal până la un punct că ați încercat să mă contactați prin domnul Valeriu Nicolae pentru a vorbi direct cu „șeful”. Sunt asaltat de mii de oameni care ar vrea să vorbească și să se vadă cu mine, ca președinte al partidului. Nu se va întâmpla lucrul acesta, cel puțin nu la început. Avem proceduri și structuri ale partidului și o să faceți cunoștință, în prima faza, cu cineva din conducerea AUR. Pe măsură ce vă integrați, o să ne vedem la activități și o ne cunoaștem mai bine prin discuții față în față.

Daca sunteți serios în demersul dumneavoastră, domnule profesor, să știți și că:

– insistența prin diferiți oameni de a vorbi direct cu mine nu mă face decât să fiu circumspect față de persoana Dvs. Atât timp cât v-am dat telefonul meu personal și vă îndrum către o persoană din conducere, iar Dvs tot încercați să obțineți o intrare directă la mine, înseamnă că nu sunteți o persoană disciplinată.

– au venit diferiți oameni să ne ceară conducerea unor filiale din țară. La noi nu se practică sub nicio formă acest lucru și veți ajunge, daca veți fi acceptat, la aceiași circumspecție. Mai în gluma, mai în serios, zic oamenii că mie nu prea îmi plac Președinții. Posibil sa aibă dreptate.

– nu vindem locuri pe liste. Nu avem nevoie de bani pentru aceste locuri care au o valoare inestimabila pentru reușita proiectului nostru. Sigur că totul în societate actuală se face cu bani și contribuțiile financiare sunt mai mult decât binevenite, ba chiar sunt baza unei societăți democratice funcționale, dar lucrurile nu trebuie confundate. Bineînțeles, căutam oameni care au reușit în viață din punct de vedere material și  sunt dispuși să dea o parte din aceste resurse pentru reușita proiectului nostru, dar nu ne vom vinde sufletele niciodată. Nu atunci când în joc este însuși viitorul României.

Care este proiectul nostru, vă veți întreba, domnule profesor? Intrarea în normalitate. Funcționarea normală a statului român (asta înseamnă partide politice mai curate, care să fie capabile să reducă birocrația și să ușureze viața oamenilor) și respingerea atacurilor asupra civilizației noastre. Îmi trebuie parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, care să voteze pentru o singură administrație în București și Ilfov, pentru 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat, pentru alegerea primarilor în două tururi, pentru o primărie la minim 5000 de locuitori, pentru reducerea privilegiilor și a instituțiilor inutile.

Acesta este proiectul nostru pentru România și cred cu tărie că noi suntem singurii care îl pot duce la bun sfârșit. Daca ați citit până aici și nu v-ați „îngrozit”, aștept de la Dvs un SmS.”

Related Articles

Back to top button