Curierul Românesc

Dan Tanasă: UDMR continuă să fie o unealtă în mâna lui Ciolacu și a lui Ciucă

UDMR continuă să fie o unealtă în mâna lui Ciolacu și a lui Ciucă, a afirmat deputatul AUR Dan Tanasă în cadrul unei scurte conferințe de presă organizate marți, 5 februarie, în fața sediului MAI. Declarația a fost făcută în contextul în care Parlamentul a votat un proiect de lege inițiat de UDMR, care prevede că alegerile prezidențiale pot fi organizate cu cel mult trei luni anterior lunii în care expiră mandatul de şef al statului.

Potrivit informațiilor, proiectul de lege este adoptat de Parlament în contextul în care președintele Klaus Iohannis intenționează să candideze pentru o funcție oficială la nivel european.

În același timp, Parlamentul a respins două inițiative legislative ale partidului AUR care prevedeau limitarea mandatelor aleșilor locali și creșterea numărului de aleși pentru diaspora, proporțional cu numărul românilor care locuiesc în prezent în afara țării

„UDMR continuă să fie o unealtă în mâna lui Ciolacu și al lui Ciucă. Și pentru că, așa cum am spus, UDMR nu a plecat niciodată de la guvernare. Ați văzut că ieri (luni, n.r.) proiectul UDMR a trecut foarte ușor de Comisia pentru administrație vor să devanseze alegerile prezidențiale cu trei luni ca să i facă să-i facă loc, speră ei, viitorului președinte Ciolacu.

De asemenea, proiectele AUR, care prevedeau limitarea mandatelor, aleșii locali și creșterea numărului de aleși pentru diaspora, proporțional cu numărul românilor care locuiesc în prezent în afara țării, au fost respinse de coaliția PSD, PNL, UDMR. În Parlamentul României vom da o bătălie pentru a apăra Constituția, pentru că aici și a apărat, bineînțeles, și democrația. Aici nu este vorba despre ceea ce convine sau nu convine AUR. Aici este vorba despre democrație, este vorba despre Constituție”, a declarat Dan Tanasă.

Related Articles

Back to top button