Curierul Românesc

Gianina Șerban (AUR): Pas cu pas, PSD şi PNL reinstaurează dictatura în România! Respingem ferm comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale

Gianina Șerban a reiterat, într-o conferință de presă susținută de filiala AUR Ilfov, faptul că Alianța pentru Unirea Românilor respinge ferm comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Aceasta a atras atenția că PSD și PNL se pregătesc de o ultimă lovitură, deoarece pe zi ce trece aceste partide pierd voturi, ceea ce înseamnă că vor obține foarte puține mandate: reinstaurarea dictaturii devine astfel o prioritate pentru coaliția toxică.

Deputata a atras atenția că această comasare este „un demers discreţionar, unilateral şi antidemocratic al actualei puteri, elaborat fără consultarea societăţii civile”, motiv pentru care AUR a protestat atât in faţa Grupului parlamentar PNL, cât şi cel al PSD. Aceasta subliniază că reprezentanții acestor două partide calcă în picioare drepturile fundamentale ale românilor.

În context, deputata Gianina Șerban a făcut referire şi la românii din diaspora şi la faptul că trebuie trezit interesul lor pentru a reveni în ţară:

„Tot în acest context, AUR a organizat, miercuri, o dezbatere cu tema Păstrarea identităţii naţionale a românilor din Diaspora: rolul Ambasadelor, Consulatelor, Institutelor Culturale şi provocărilor actuale. Pentru AUR, diaspora are un rol aparte. Cetăţenii români constituie interesul nostru, oriunde s-ar afla, atât între frontierele ţării, cât şi dincolo de acestea. Peste 6.000.000 de români sunt plecaţi din propria ţară şi încearcă să îşi câştige existenţa dincolo de frontierele României.

Pe noi, cei din AUR, ne interesează, pe de-o parte, să creăm condiţiile necesare întoarcerii unora dintre ei, a celor care doresc, acasă şi, pe de altă parte, să-i ajutăm pe cei care au ales să trăiască în alte state să îşi păstreze identitatea, să transmită mai departe limba, tradiţiile, obiceiurile, istoria noastră, să-şi crească copiii într-un cult de dragoste pentru România, de înţelegere a României, aşa cum este ea”, a mai spus deputata.

Related Articles

Back to top button