Curierul Românesc

Gianina Șerban: AUR a solicitat Comisiei Europene să investigheze situației Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței CE în România, care deschide lista PSD-PNL pentru europarlamentare

Într-o conferință de presă, deputata AUR Gianina Șerban a criticat dur comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și a reluat solicitare adresată anterior Avocatului Poporului, Renate Weber, de a contesta ordonanța privind comasarea alegerilor la Curtea Constituțională. De asemenea, Gianina Șerban a amintit că AUR a trimis o scrisoare și către Comisia Europeană prin care solicită investigarea Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței CE în România, care deschide lista PSD-PNL pentru europarlamentare.

Gianina Șerban a subliniat încă o dată că PSD și PNL au făcut tot posibilul pentru a comasa alegerilor de teamă că vor pierde în fața partidului AUR, întrucât AUR este iubit de români și are șanse foarte mari să obțină un scor foarte bun la alegeri.

„PSD și PNL vor să fure aceste alegeri și să ne ia șansa de a contesta la Curtea Constituțională comasarea alegerilor. AUR solicită public Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, să își exercite exercite mandatul de apărător al drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor și al Constituției acestei țări și să conteste de îndată la Curtea Constituțională ordonanța privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Sperăm că doamna Renate Weber se va poziționeze de partea românilor, a dreptății și a democrației”.

În context, deputata Gianina Șerban s-a referit și la candidatura doamnei Ramona Chiriac, reprezentanta Comisiei Europene în România, cea care va deschide lista la alegerile europarlamentare din partea PSD și PNL. Aceasta a precizat ca AUR a solicitat Comisiei Europene să analizeze situația deoarece, în acest caz, Ramona Chiriac nu își mai poate îndeplini atribuțiile de funcționar european cu imparțialitate.

„Doamna Ramona Chiriac se află într-un grav conflict de interese, fiind un funcționar public, administrator cu grad înalt în cadrul Comisiei Europene, care a încălcat regimul de compatibilitate. Faptul că pozează în independent reprezintă doar o perdea de fum. De fapt, ea s-a înțeles de mult cu partidul unic.

AUR a trimis Comisiei Europene o scrisoare prin care solicită investigarea doamnei Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei în România, ca urmare a candidaturii sale la alegerile europarlamentare pe lista coaliției PSD-PNL”, a punctat deputata.

În încheiere, Gianina Șerban a anunțat că sâmbătă, la ora 11, la Casa de Cultură a orașului Bragadiru, AUR își va lansa candidații la alegerile locale și la președinția Consiliului Județean Ilfov.

Related Articles

Back to top button