comunicat

Cum se vor preschimba de acum permisele de conducere străine, ale șoferilor români

Guvernul a adoptat joi modificări semnificative la Codul Rutier, care vor aduce schimbări importante în ceea ce privește preschimbarea permiselor de conducere străine pentru șoferii români.

Potrivit noilor prevederi propuse de Ministerul Afacerilor Interne, șoferii români care dețin permise de conducere străine vor putea să le preschimbe cu permise românești fără a mai fi nevoiți să urmeze o școală de șoferi în România.

Astfel, conform noii ordonanțe, titularii permiselor de conducere străine vor putea să își obțină echivalentul românesc prin susținerea unui examen în țara noastră.

Examenul va consta într-o probă teoretică și o probă practică, eliminând astfel obligativitatea de a urma ore de școală auto, așa cum se cerea în prezent conform Codului Rutier.

Această măsură are un impact semnificativ asupra românilor din diaspora, precum și asupra altor titulari de permise de conducere străine, oferindu-le posibilitatea de a obține rapid permisul de conducere românesc. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a subliniat importanța acestei schimbări legislative în simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de conducere.

Vești bune privind permisele străine

Pe lângă modificările privind preschimbarea permiselor de conducere, ordonanța adoptată joi de către guvern mai conține și alte prevederi importante. Printre acestea se numără:

Posibilitatea proprietarilor de vehicule înregistrate în România de a solicita înmatricularea temporară a autovehiculelor și remorcilor ce urmează să fie înmatriculate într-un alt stat. Această solicitare poate fi făcută la orice autoritate competentă din România.

Reglementarea cazului de restituire a permisului de conducere în situația în care analiza mostrelor biologice relevă absența substanțelor psihoactive din organism. Aceasta se aplică în urma unei soluții de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

Aceste modificări legislative reprezintă o abordare modernă și flexibilă în gestionarea preschimbării permiselor de conducere și înmatriculării temporare a vehiculelor, sporindu-le pe de o parte accesul la permisul auto românesc șoferilor români din străinătate și simplificând procesele administrative.

Sursa Fanatik

Related Articles

Back to top button