Curierul Românesc

Dumitru Flucuș (AUR) pledează pentru măsuri mai aspre pentru a combate consumul de droguri în rândul tinerilor

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a declarat că măsurile luate până în prezent de către autorități pentru a combate consumul de droguri în rândul tinerilor sunt prea blânde. Declarația a fost făcută în contextul în care Parlamentul a adoptat marți, 5 martie, „Legea 2 mai”, care prevede că efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la trei la 10 ani. De asemenea, potrivit acestei legi, traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

Dumitru Flucuș a subliniat că, în prezent, consumul de droguri este o problemă extrem de importantă. Fenomenul nu mai este izolat ca în trecut, ci s-a extins și în mediul rural, unde tinerii au acces la fel de ușor la droguri de sinteză foarte periculoase. Prin urmare, se impune ca pedepsele pentru traficul de droguri să fie și mai aspre.

„Cred este bine să înăsprim pedepsele la acest fenomen neplăcut care s-a extins nepermis în țara noastră – consumul de droguri. Așa cum spuneam și la o intervenție anterioară, știți că a ajuns în zona rurală și practic, în fiecare sat din România tinerii au acces ușor de tot la droguri de sinteză foarte periculoase, care le prăjesc creierii de la primele consumuri, fără să facă un efort prea mare. Nu cred că este suficient doar acest pas bun pe care îl facem astăzi.

Sper ca de la anul, după ce trece acest an electoral, măsurile pe care le vom lua ca să putem opri cu desăvârșire intrarea drogurilor în țară și ajungerea lor pe piață să devină o prioritate. Sunt țări care au reușit acest lucru. Chiar și România, acum 30 de ani, reușea să-și protejeze granițele. Sunt convins că, cu voință politică și conștientizând importanța restricționării consumului pe scară largă a drogurilor, vom reuși să punem la punct o legislație care să permită tinerilor noștri să crească într-un mod plăcut și asumat”, a declarat deputatul.

Related Articles

Back to top button