Curierul Românesc

AUR, protest în fața sediului Autorității Electorale Permanente. Antonio Andrușceac: Comasarea alegerilor nu este în interesul românilor. Este o încercare de salvare a lui Iohannis

Alianța pentru Unirea Românilor a protestat astăzi în fața sediului Autorității Electorale Permanente împotriva măsurilor ilegale propuse de PSD și PNL: pe lângă comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, AEP a avut pe ordinea de zi interzicerea la alegerile europarlamentare a votului în diaspora pentru cei care nu au reședință acolo și modificarea regulamentului AEP înainte de alegeri. Peste 150 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni din PNL și PSD s-au alăturat protestului inițiat de AUR.

Deputatul AUR Antonio Andrușceac a criticat dur tacticile electorale ale liderilor PSD și PNL. Acesta susține că niciuna din aceste propuneri nu sunt în interesul românilor. Mai mult decât atât, parlamentarul susține în spatele acestor acțiuni se află președintele Klaus Iohannis, care încearcă „să rupă PSD-ul”.

„Suntem la Autoritatea Electorală Permanentă, alături de respectivul număr mare de colegi și de apărători ai democrației, ai Constituției, ai dreptului românilor de a alege liber, de a nu fi îngrădiți de tot felul de tactici electorale pe care nici măcar cei de la PSD și PNL nu și le asumă. Toate aceste lucruri nu sunt făcute în interesul vostru, în interesul apărării legii sau al democrației, ci este o încercare în primul rând de salvare a lui Iohannis. Iohannis este în spatele tuturor acestor manevre și încearcă în acest fel să rupă și PSD-ul. Oricum, ideea lui este de a scoate după alegerile parlamentare PNL-ul de la guvernare. Sunt tot felul de lucruri pe care ei le discută doar în așa-zisele laboratoare ale puterii, care putere nu mai există. Iohannis e demult istorie. El este însă disperat să nu pățească ce a pățit Băsescu”, a afirmat Andrușceac.

Deputatul a reiterat faptul că partidul AUR va lupta împotriva acestor manevre și va apăra dreptul la vot al românilor. Andrușceac a subliniat că regulile nu pot fi schimbate cu doar câteva luni înainte de alegeri.

„Noi suntem aici ca să apărăm dreptul nostru la un vot care în acest an poate schimba destinele acestei țări, ne poate aduce înapoi acolo unde ne este locul, în rândul națiunilor europene civilizate și suverane.

Ne opunem încălcării Constituției și a dreptului vostru, al dreptului românilor de a alege așa cum trebuie. Nu pot să schimbe regulile jocului în timpul acestuia, nu pot să facă alegeri comasate cu câteva luni înainte de data acestora. Haideți ca în 2024 să nu mai ratăm această șansă istorică de a rămâne un popor, nu de a fi doar o populație, nu de a fi doar mână ieftină de lucru și consumatori în țara noastră”, a mai spus deputatul.

Related Articles

Back to top button