comunicat

Adrian Axinia (AUR): PSD și PNL au scopul de a distruge clasa de mijloc

PSD și PNL și-au făcut un obiectiv din distrugerea clasei de mijloc, a afirmat deputatul AUR Adrian Axinia, în cadrul unei dezbateri organizate, astăzi, la Parlament, pe marginea măsurilor de austeritate propuse de Guvernul Ciolacu. Clasa de mijloc este un barometru al prosperităţii societăţii: cu cât aceasta este mai extinsă, cu atât statul respectiv este mai dezvoltat. 

România de astăzi se află în mod clar într-o situație nefericită: aproape 86% din gospodării fac faţă cu dificultate cheltuielilor de zi cu zi, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Însă, nici situația antreprenorilor români nu este mai ușoară – aceștia sunt permanent vizați de noi taxe și biruri, așa cum reiese din pachetul de măsuri propus de Guvernul Ciolacu.

Adrian Axinia a afirmat că proiectul de țară al guvernului PSD-PNL este clar: „distrugerea clasei de mijloc din România și pulverizarea capitalului românesc. Acest lucru, deși, după vestita rotativă, Marcel Ciolacu spunea clar că va dezvolta economia prin patriotism economic”.

Deputatul AUR a mai spus că, deși multinaționalele înregistrează profituri record în România fără să plătească taxe, statul îi ia în vizor tot pe mici antreprenori, care de-abia reușiseră să își revină după crizele recente.

„Avem o listă lungă cu multinaționale cu cifre de afaceri mai mari de 100 milioane EURO și profit zero în România. În timp ce IMM-urile se închid pe capete, la așa-zișii mari contribuabili este dezmăț total. (…) Cum este posibil ca Guvernul Ciolacu și coaliția de guvernare să suprataxeze micii antreprenori care sunt sărăciți deja de pandemie, de inflația galopantă, de creditarea cu dobânzi mari, deși avem soluția cu marile sume lipsă de la buget transferate de acești coloși economici în afara țării”, a punctat Adrian Axinia.

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 10 august, la Parlament, dezbaterea cu tema: „Economia națională în pericol – creșterea taxelor și impozitelor ruinează antreprenorii români”. La eveniment au participat reprezentanții asociațiilor patronale, oameni de afaceri și organizații profesionale din România

Related Articles

Back to top button