comunicat

Marius Lulea (AUR): PSD și PNL au pus la pământ siderurgia din România. Suntem dependeți aproape total de importurile de oțel beton

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, trage un semnal de alarmă în legătură situația industriei siderurgice din România, segment economic vital ce a fost pus la pământ în ultimii 33 de ani. România nu mai produce la acest moment nici măcar 10% din necesarul de oțel beton, afirmă Marius Lulea.

Practic toată industria construcțiilor, care este principala ramură economică la nivel național de vreo trei ani, luând în considerare și ramurile adiacente antrenate precum comerțul, transporturile și producerea de energie, este dependentă de importurile de oțel beton.

Dacă mâine aceste importuri s-ar opri, practic toată industria națională s-ar bloca și ne-ar aștepta o recesiune de mari proporții.

România are nevoie la momentul de față de aproximativ un milion de tone de oțel-beton anual, dar nu mai producem aproape nimic din necesarul de consum.

Industria construcțiilor importă la momentul de față 90% din necesarul de oțel beton. Acum mai bine de 20 ani aproape toată cantitatea utilizată intern provenea din propriile fabrici, ba chiar și exportam produse în afara țării, reducând astfel deficitul comercial. În urmă cu 10 ani doar 20% din cantitatea de oțel beton provenea din afara României.

Până acum ceva timp se puteau produce aceste cantități impresionante în România. Companiile care însă făceau acest lucru au fost preluate de către un jucător din Federația Rusă și care a închis activele de producție, în ciuda faptului că în perioada precedentă acestea au înregistrat profituri foarte bune. Se poate presupune că acesta a și fost scopul achiziției, iar în realitate statul român prin structurile de forță, politice și informative ar fi trebuit să blocheze aceste fapte care au un caracter penal.

Related Articles

Back to top button