Curierul Românesc

Viorel Focșa (AUR): Ministerul Afacerilor Interne derulează campanii de PR prin care sfidează inteligența românilor

Într-o declarație politică, deputatul AUR Viorel Focșa a adus critici dure la adresa Ministerului Afacerilor Interne, afirmând că, deși este o instituție bine bugetată din bani publici, nu reușește să își îndeplinească cu succes misiunea. Viorel Focșa a subliniat că instituția și-a dovedit incompetența în a gestiona situații de criză precum cazurile din Caracal și Onești. În acest timp, MAI derulează campanii de PR care promovează povești banale, în loc să abordeze subiecte relevante.

Deputatul face astfel referire la o postare făcută pe pagina de Facebook a ministerului în cauză, în care se prezintă povestea unui tată din Eforie care apelează la poliție pentru a găsi pisica dispărută și a reda liniștea fetiței sale. Situația are un final fericit, grație polițiștilor. Viorel Focșa consideră însă că astfel de relatări nu au nicio legătură cu misiunea MAI și sfidează inteligența românilor.

„Ministerul Afacerilor Interne este o instituție extrem de bine bugetată din bani publici, adică din banii noștri ai românilor și, probabil această siguranță financiară, dublată de veșnicul factor politic, conform căruia nimeni nu răspunde pentru nimic, dar, cu toții își asumă, am avut neplăcuta surpriză să citesc chiar pe pagina oficială a ministerului o povestioară demnă de adormit copii sau, mă rog, cetățenii. Pe scurt, un tătic al unei fetițe se duce disperat la secția de poliție din Eforie și se plânge că nu-și poate opri fetița din plâns, deoarece îi dispăruse pisica. Operativ, agentul se mobilizează, face o minune, găsește animalul, iar copilul e iarăși fericit și mulțumește domnului polițist.

Nu stimați colegi, scena nu e desprinsă dintr-un film absurd, ci din realitatea în care trăiesc angajații Ministerului Afacerilor Interne, una dintre instituțiile de forță din România!”, a afirmat deputatul.

Viorel Focșa amintește de cazuri grave, când MAI nu s-a putut mobiliza pentru a salva victimele, spre exemplu cazul Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele crimelor din Caracal.

„Domnul Predoiu, ministrul, și angajații de la sectorul de PR tac mâlc când vine vorba despre angajatul ministerului de interne, de la serviciul 112, care i-a zis copilei Alexandra Măceșanu să nu mai țină linia ocupată, când biata fetiță sunase să scape de moarte, cu ucigașul în casă!

Desigur, domnul Predoiu și polițiștii care au stat în fața casei din Caracal, nu zic nimic despre faptul că, în timp ce criminalul omora nevinovatele copile, oamenii legii fluierau de plictiseală, pentru că nu voiau să riște cumva să pățească ceva!

Desigur, domnul Predoiu și polițiștii angajați ai ministerului de interne care au stat în fața apartamentului din Onești ca să negocieze, în timp un nebun îi asasina pe cei doi muncitori pe care îi luase ostatici, n-au nimic de zis.

Dar, stimați colegi, ministerul afacerilor interne inventează povești cu pisicuțe și pune fotografii cu copii pe pagina de Facebook a instituției, asta e o sfidare de un cinism crunt la adresa inteligenței noastre cum nu s-a mai văzut!

Așa că, închei, dragi români, într-un mod ironic: dacă, cumva, vă pierdeți pisicile, știți unde să vă duceți!”, a mai spus deputatul.

Related Articles

Back to top button