Curierul Românesc

Sebastian Suciu (AUR): Plătim tribut la Bruxelles – zeci de milioane de euro pentru cele 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid achiziționate de Guvernul Cîțu

Deputatul AUR Sebastian Suciu a declarat că este inadmisibil ca românii să mai plătească încă 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, conform contractului încheiat în mai 2021, în condițiile în care, dintre dozele achiziționate anterior în pandemie, 7 milioane au fost aruncate la gunoi, iar alte 3 milioane, vor expira curând în depozite. Cei care se aflau la guvernare în timpul pandemiei – fostul premier Florin Cîțu (PNL) și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și care sunt responsabili de aceste achiziții, nu au răspuns în fața legii.

„Din 2020 încoace, România a distrus circa 6,8 milioane de doze de vaccin anti-Covid. Astăzi mai avem în stoc peste 3 milioane de doze. Dar Comisia Europeană ne-a mai comandat încă 40 de milioane de doze. Pe lângă faptul că nici până în prezent nu s-a demonstrat beneficiul acestor vaccinuri, dimpotrivă, au fost depistate multe efecte adverse, suntem datori să decontăm sume imense pentru a cumpăra milioane de doze pe care nu le folosim. Ce este acest lucru? Suntem obligați să plătim un tribut la Bruxelles prin acele mari companii producătoare de vaccin. Astăzi, după câțiva ani, când vine vorba ca cineva să-și asume responsabilitatea pentru jaful din pandemie, pentru banii irosiți fără sens, nici USR, nici PSD nu știu pe cine să mai dea vina. Evident că aceste două partide au constituit marea parte a guvernării. Cei care ne-au ținut în case și ne-au suprimat drepturile și libertățile ar trebui să ne dea explicații”, a declarat Sebastian Suciu.

Deputatul a subliniat că toți membrii Guvernului de la acel moment se fac vinovați, direct sau indirect, pentru stocuri supra normative de vaccin cumpărate din banii împrumutați. „Consider că atât justiția din România, cât și cea de la nivel european, ar trebui să și facă treaba și să îi sancționeze pe cei care au fost și sunt responsabili de acele achiziții”, a mai spus acesta.

Related Articles

Back to top button