Curierul Românesc

Sebastian Suciu (AUR): Caravana medicală a partidului AUR ajunge în acele localități care au o nevoie marcantă de servicii medicale

Caravana medicală a partidului AUR ajunge în acele localități care au o nevoie marcantă de servicii medicale, a afirmat deputatul Sebastian Suciu. Caravana mobilă se află în această perioadă în județul Sibiu, unde va staționa în satul Mârșa (22-23 ianuarie), comuna Brădeni (24-25 ianuarie) și în satul Valchid (26-27 ianuarie). Astfel, oamenii pot beneficia de servicii medicale gratuite – medicină generală, oftalmologie, analize de sânge și stomatologie.

Sebastian Suciu, deputat AUR de Sibiu, a precizat că această caravană merge în acele localități unde medicii ajung extrem de rar. În această categorie se încadrează și satele Mârșa și Valchid și comuna Brădeni.

„Am poposit pentru prima dată în localitatea Mârșa din județul Sibiu. Ieri și astăzi (22-23 ianuarie n.r.) a consultat aproximativ 200 de persoane pe diferite specialități. Am avut o adresabilitate foarte mare pentru cabinetul de oftalmologie, unde un medic a acordat consultații, am acordat foarte multor oameni ochelari.

La fel, am avut foarte multe persoane care în zona de EKG, ecografii și analize medicale. Am fost întâmpinați cu foarte mare bucurie. E o localitate care înainte de ’90 a fost una prosperă din punct de vedere economic. Din păcate, în momentul de față nu mai sunt nici locuri de muncă, iar marea parte a populației nu are posibilitățile necesare pentru a se adresa unor servicii medicale”, a declarat deputatul.

Acesta a arătat că aceste servicii medicale gratuite sunt foarte necesare – spre exemplu, în satul Mârșa există un singur dispensar, dar care nu poate acoperi toate specialitățile medicale. Nu are nici capacitatea ș nici nu există condițiile astfel încât mai mulți medici să își desfășoare activitatea.

„De aici o să plecăm în comuna Brădeni, lângă Agnita, unde la fel vom acorda aceleași servicii medicale, iar, după două zile în care o să stăm la Brădeni, o să mergem în satul Valchid, comuna Hoghilag, undeva mai în nordul județului. Sunt zone unde, din păcate, ajung extrem de rar medicii, iar oamenii, locuitorii de acolo, au o nevoie marcantă de serviciu medical”, a mai spus Sebastian Suciu.

Related Articles

Back to top button