Curierul Românesc

Ilie Coleșa, deputat AUR: PSD și PNL pregătesc fraudarea alegerilor prin modificarea regulamentului Autorității Electorale Permanente (AEP)

Deputatul Ilie Coleșa, liderul grupului parlamentar AUR, avertizează asupra faptului că PSD și PNL pregătesc fraudarea alegerilor prin modificarea regulamentului Autorității Electorale Permanente (AEP). Ceea ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în ședința Biroului Permanent Reunit – Camera Deputaților și Senat – amintește de anul 1946, când regimul comunist pregătea fraudarea alegerilor.

Ilie Coleșa a subliniat că propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, precum și modificarea regulamentului AEP cu 4 luni înainte de alegeri ridică semne de întrebare – coaliția toxică pregătește fraudarea alegerilor, avertizează deputatul.

Parlamentarul AUR a menționat că PNL și PSD vor vota în următoarea ședință a Biroului Permanent Reunit această modificare a regulamentului AEP, despre care nu se cunosc detalii.

„Ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în Parlament echivalează cu o adevărată dictatură din partea PSD și PNL, o dictatură care se traduce în pregătirea condițiilor pentru fraudarea alegerilor. Miercuri a avut loc o ședință a Biroului Permanent reunit – nu am avut acces la mapa, la conținutul care urma să fie votat, fără nicio explicație.

PNL și PSD au votat introducerea pe ordinea de zi a viitoarei ședințe reunite a Camerei și a Senatului, modificarea Regulamentului Autorității Electorale Permanente. Nu știm ce modificare cuprinde acea propunere, însă a propune o modificare de regulament a AEP cu doar patru luni înainte de alegeri echivalează cu pregătirea unei fraudării a alegerilor. Această modificare a Regulamentului Autorității Electorale Permanente, combinată cu suprapunerea alegerilor locale peste cele europarlamentare, înseamnă, după cum am spus, pregătirea fraudării alegerilor. Ea ne aduce aminte de anul 1946, când, la fel, regimul comuniști pregătea fraudarea alegerilor”, a mai spus deputatul.

Related Articles

Back to top button