Curierul Românesc

Raisa Enachi (AUR): 24 ianuarie 1859 – o sursă de inspiraţie şi învăţăminte pentru noi toţi

Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, când sărbătorim Mica Unire, deputata AUR Raisa Enachi ne propune să reflectăm asupra exemplului şi sacrificiilor predecesorilor noştri, care şi-au dedicat viaţa pentru visul măreţ al unităţii şi independenţei naţionale.

Unirea de la 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și ulterior și al Țării Românești, nu ar fi fost posibilă fără voința și curajul liderilor de la acea vreme. Raisa Enachi a declarat că acum, într-un context geopolitic plin de provocări, este esențial „să ne reafirmăm unitatea şi să construim împreună un viitor prosper pentru întreaga comunitate”.

„Îndemnăm liderii noştri, indiferent de afilierea politică, să se inspire din moştenirea celor care au obţinut Mica şi Marea Unire! Să creeze condiţii favorabile pentru întoarcerea acasă a compatrioţilor noştri plecaţi în căutarea unui trai mai bun în străinătate! Este necesar să susţinem programe şi proiecte concrete menite să stimuleze creşterea natalităţii şi să sprijine categoriile fundamentale pentru viitorul României, copiii şi tinerii. În acelaşi timp, nu putem să uităm de bătrânii noştri, ale căror contribuţii au modelat fundamentul educaţiei şi al progresului nostru.Guvernul trebuie să-i trateze cu respect şi corectitudine pe cei care, prin munca lor, au contribuit la buna funcţionare a acestei ţări!”, a afirmat deputata.

În opinia domniei sale, schimbarea începe cu fiecare dintre noi, iar responsabilitatea pentru viitorul ţării noastre ne aparţine tuturor, indiferent de statutul social sau ocupaţie. Raisa Enachi a făcut apel la unitate și implicare:

„Dacă dorim să consolidăm temeliile României, trebuie să contribuim cu toţii, să acţionăm cu iubire pentru ţara noastră şi cu determinarea de a oferi un viitor mai bun urmaşilor noştri. Să ne unim forţele în comunităţile noastre, să sprijinim liderii cu adevărat dedicaţi progresului comunităţii şi să fim vigilenţi împotriva celor care încearcă să ne divizeze! Este momentul să acţionăm pentru a păstra şi a construi mai departe România. Să dezvoltăm ţara, să modernizăm, şi să ne asigurăm că toţi cetăţenii au oportunităţi pentru o viaţă demnă şi un viitor stabil. Cu respect pentru cei care au dat totul pentru ca astăzi să avem o ţară suverană şi unită, şi cu iubire pentru generaţiile viitoare. Pentru români, pentru România! Pentru noi şi pentru copiii noştri! Împreună putem avea o Românie unită!

Related Articles

Back to top button