Curierul Românesc

Pandele atacă Biserica Ortodoxă Română în scandalul „Azilurilor Groazei” și îi cere Patriarhului să tacă din gură

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un atac furtunos asupra Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în mijlocul scandalului „Azilurilor Groazei”. Pe un ton agresiv, Pandele a solicitat Patriarhului Daniel să ia poziție în urma declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Bisericii, Vasile Bănescu.

Într-un interviu acordat România TV, Pandele a dezvăluit că intervenția lui Bănescu în scandalul azilurilor nu a fost deloc întâmplătoare. El susține că aceste atacuri nu vor înceta și că există o conspirație bine orchestrată împotriva sa și a soției sale, Gabriela Firea.

Cu tărie, Pandele a acuzat Biserica că încearcă să scape nepedepsită de acuzațiile aduse, mai ales după critica lui Bănescu la adresa Gabrielei Firea. El a subliniat faptul că este necesar ca Patriarhul Daniel să se implice și să ia atitudine. Dacă nu o face, atunci înseamnă că este de acord cu declarațiile purtătorului de cuvânt al BOR.

Pandele vrea să-i închida gura lui Daniel cu bani

Soțul Gabrielei Firea a adus în discuție fondurile considerabile pe care Biserica Ortodoxă Română le-a primit de la primăria condusă de soția sa.

El a sugerat că, în lumina acestor sume, BOR ar trebui să tacă și să nu mai facă declarații care ar putea afecta imaginea sa și a soției sale.

Aceste declarații disperate demonstrează că gruparea de la Voluntari se teme de consecințele electorale sau penale ale acestui caz care a captat atenția întregii țări.

Related Articles

Back to top button