comunicat

NATO nu vede niciun indiciu că Federația Rusă ar fi vizat deliberat România – secretarul general

NATO nu vede niciun indiciu că epava dronelor găsite pe teritoriul României ar fi fost cauzată de un atac deliberat al Moscovei împotriva României.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat acest lucru joi, vorbind în fața deputaților europeni, citând Reuters.

„Nu avem nicio informație care să indice un atac deliberat din partea Rusiei și așteptăm rezultatele anchetei, care este în curs de desfășurare”, a spus Stoltenberg.

NATO a declarat anterior că România a informat membrii blocului despre incident la o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic din 6 septembrie, iar membrii alianței „și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și să ținem legătura cu aliatul nostru România”, a comentat NATO.

După cum știți, la 4 septembrie, Ucraina a raportat că în timpul atacului rusesc „Shahedami” asupra localităților Izmail și Reni două drone au căzut pe teritoriul României.

Partea română a negat la început categoric incidentul.

Cu toate acestea, la 6 septembrie, ministrul apărării a confirmat că fragmente care seamănă cu resturi de drone au fost găsite în largul Dunării, pe malul românesc, și au fost predate pentru examinare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat atunci că este nevoie de o anchetă urgentă și că, dacă se va confirma că este vorba de fragmente de Shahed, România va considera situația „absolut inacceptabilă”.

Related Articles

Back to top button