Curierul Românesc

Mihai Enache (AUR), despre propunerea Clotildei Armand privind Hotelul Dunărea: Un proiect nerealist și neadaptat nevoilor locuitorilor din zonă

Mihai Enache, președintele AUR București, consideră că propunerea primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand, privind transformarea Hotelului Dunărea de la Gara de Nord în spațiu multicultural drept nerealist și neadaptat nevoilor locuitorilor din zonă. Totodată, acesta aduce în atenția bucureștenilor că reabilitarea clădirii a fost o promisiune a lui Armand încă din 2020 și a rămas la stadiul de idee pe hârtie.

„De-a lungul ultimilor patru ani, primarul Armand a postat pe Facebook machete și prezentări 3D privind transformarea Hotelului Dunărea într-un centru cultural cu funcționalități complexe. Cu toate că a făcut promisiuni repetate încă din 2020 despre redarea acestui hotel comunității, realitatea din teren nu reflectă îndeplinirea acestora. La începutul mandatului, Clotilde Armand spunea că este gata să exproprieze clădirea și că a semnat un parteneriat cu Primăria Municipiului București. Însă, la patru ani distanță, constatăm că proiectul a stagnat, iar edilul anunță că este necesar să încheie un contract pentru documentația de avizare a lucrărilor înainte de a putea demara exproprierea”, a subliniat Mihai Enache.

Enache le aduce în atenție bucureștenilor că în Sectorul 1 a mai fost inaugurat un centru cultural care aparține de Primărie, în Piața Amzei, însă instituția primește amenzi pentru fiecare eveniment organizat, din cauza lipsei autorizațiilor necesare de funcționare. „Această situație ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea primarului Clotilde Armand de a gestiona proiecte”, a precizat Mihai Enache.

Propunerea candidatului AUR la Primăria Municipiului București referitoare la potențialul Hotelului Dunărea vizează transformarea fostei bijuterii arhitecturale interbelice într-o clădire de locuințe de necesitate, unde să fie mutați temporar locuitorii din blocurile de risc seismic la care se va interveni pentru consolidare.

Related Articles

Back to top button