Curierul Românesc

Impozitul pe fericire? 50% din darul de nuntă ar putea merge la stat

Într-o perioadă în care românii se luptă cu taxe și impozite crescute, Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, pare să își îndrepte atenția asupra veniturilor „neidentificabile” ale cetățenilor. Conform unui proiect de Ordonanță de Guvern (OG) în lucru la Ministerul Finanțelor, persoanele care au venituri din surse neidentificabile descoperite în urma controalelor fiscale ar putea fi impozitate cu o cotă alarmantă de 50%.

Deși proiectul nu a fost încă oficializat, prevederile sale par să vizeze veniturile obținute de români în urma evenimentelor personale, cum ar fi nunțile sau botezurile, în loc să se axeze pe marile probleme financiare. Să fie oare acesta un mod de a alimenta salariile, indemnizațiile și pensiile speciale ale clasei politice?

Criticii au pus rapid întrebarea: de ce Guvernul Ciolacu își concentrează eforturile pe impozitarea sumelor adunate de familii la început de drum în loc să se ocupe de problemele reale, precum ratele exorbitante ale dobânzilor practicate de unele instituții financiare non-bancare (IFN-uri)? De exemplu, există IFN-uri în România care au rate ale dobânzii de 70.000%. Aceasta înseamnă că, dacă un cetățean împrumută suma de 36 de euro, ar putea datora într-un an impresionanta sumă de 2500 de euro!

Se pare că prioritățile Guvernării PSD sunt cu ochii pe românul de rând, în timp ce lasă să prolifereze adevăratele probleme din sistemul financiar. Restul societății așteaptă cu nerăbdare clarificări și măsuri echilibrate, care să nu pedepsească cetățeanul obișnuit, ci să se axeze pe marile probleme financiare ale țării.

Related Articles

Back to top button