comunicat

George Simion și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul protestatarilor

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion a mers la sediu CNA la prima oră a dimineții, unde a condus un protest împotriva cenzurii instituite de autoritatea de reglementare în domeniul mass-media. Aproximativ 100 de membri și simpatizanți AUR au strigat ˝jos cenzura˝ în fața instituției.

Potrivit lui Simion, mai multe apariții ale sale în mass-media din ultima vreme s-au soldat cu amenzi dictate de Consiliul Național al Audiovizualului împotriva posturilor care au găzduit emisiunile în care a apărut președintele AUR.

Niciunul dintre reprezentanții CNA nu a venit să discute cu protestatarii. Un dispozitiv de protecție al jandarmeriei române fusese instalat la intrarea în clădirea unde funcționează CNA înainte ca reprezentanții AUR să ajungă în zonă.

Următoarea oprire a grupului de protestatari a fost la Parchetul General, acolo unde George Simion a solicitat o întâlnire cu o persoană din conducerea instituției. Nici aici, reprezentanții AUR nu au fost întâmpinați sau primiți de vreun angajat.

Câteva minute mai târziu, coloana de membri si simpatizanți AUR a ajuns la Serviciul Român de informații, unde liderul George Simion a încercat să transmită un mesaj către șeful Centrului Național de Securitate Cibernetică, generalul Anton Rog. Acesta a făcut mai multe afirmații controversate în luna iulie, prin care a dezvăluit strategia SRI de a interveni în campania electorală sub motivul protecției împotriva tehnicilor de manipulare pe internet.

La sediul Ministerului Afacerilor Externe, George Simion a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre gravele deficiențe înregistrate în funcționarea instituțiilor consulare din mai multe state, acolo unde românii plecați la muncă în diaspora sunt umiliți și ținuți la cozi pentru cele mai mărunte operațiuni birocratice.

AUR a reafirmat solicitarea expresă pentru înființarea mai multor secții de vot în diaspora, date fiind problemele înregistrate la precedentele alegeri în mai multe țări în care există comunități importante de români. Refuzul guvernului de a soluționa această deficiență din timp este echivalent cu o tentativă cu premeditare de fraudare a alegerilor.

George Simion a amintit si un posibil incident diplomatic, evocat în presa israeliană. Potrivit surselor de presă din Israel, ministrul română al Afacerilor Externe ar fi refuzat o întâlnire cu omologul său de la Tel Aviv în urmă cu câteva zile, iar motivul care ar fi stat la baza deciziei sale este halucinant. Luminița Odobescu ar fi reproșat șefului diplomației din Israel ar fi încurajat contactele ambasadei de la București cu reprezentanții unui partid extremist, cu referire directă la AUR.

Pe toată durata marșului organizat astăzi, grupul de protestatari a fost așteptat de forțe de ordine impresionante și de dispozitive de protecție care blocau intrările în clădirile guvernamentale.

Related Articles

Back to top button