Curierul Românesc

George Simion: AUR nu va accepta niciodată ca România să renunțe la plățile cu numerar


George Simion, liderul partidului AUR, a anunțat că formațiunea sa se opune ca România să renunțe la moneda națională. Alianța pentru Unire Românilor nu va accepta ca România să renunțe la plățile cu numerar și nici nu va susține introducerea unei monede digitale în România.

Simion a subliniat că actualul Guvern și-a propus adoptarea monedei euro ca țintă centrală în mandatul lor, dar el și partidul său nu cred că PSD și PNL vor reuși să facă ceva. „Am înțeles mai devreme că vor să treacă de la fapte la vorbe, așa că nu îi credem că vor face asta”, a declarat el.

În plus, liderul AUR a anunțat că partidul său va opri finanțarea partidelor politice din banii bugetului românilor. El a susținut că de mult timp încearcă să utilizeze subvențiile alocate partidelor pentru a construi un spital, dar autoritățile îi blochează intenția prin refuzul acordării autorizațiilor necesare. Simion a adăugat că această practică trebuie oprită pentru a evita risipa de bani și a asigura fonduri suficiente pentru nevoile esențiale.

În încheierea declarației sale, George Simion a declarat că partidul AUR nu va adopta formule politice considerate incorecte din punct de vedere politic, precum „părinte 1” și „părinte 2”. El a subliniat că partidul său va rămâne fidel tradiționalei denumiri de „mama și tată”.

Related Articles

Back to top button