George Badiu: organele statului sunt la cheremul grupărilor mafiote

Mascarada cu priveghiul interlopului este dovada clară că organele statului sunt la cheremul grupărilor mafiote, care sponsorizează copios politicienii.

Nu se permite nimănui să țină atâtea zile mortul în casă, mai ales în condițiile în care este caniculă.

Acest „pelerinaj” la căpătâiul unui personaj controversat, care a făcut avere fără muncă, este de-a dreptul scandalos.

Mizeriile din România trebuie să înceteze.

1. Mafioții trebuie să renunțe la activitatea infracțională, altfel vor înfunda pușcăria. Cei care îi apără și complicii lor, la fel.

2. Cei din politica de până acum să lase loc unor oameni capabili și onești.

3. Ajutoarele sociale trebuie să dispară. Să se dea bonuri valorice pentru mâncare, eventual și pentru lemne de foc sau curent electric, nu bani cu care să înfunde barurile câteva zile.

4. Poliția locală trebuie să fie desființată. Este necesar un serviciu de patrulare pe străzi, numit Corp de Gardieni publici, dar nu salarizat la nivelul actual, pentru că este un nivel exagerat.

5. Personalul din primăriile de la orașe este supradimensionat, trebuie redus. Nu poți avea sute de angajați în primăria Adjud, pentru că nu este normal. Și am dat doar un exemplu de localitate !

6. ATOP trebuie desființat. Este un mijloc de răsplătire cu bani a camarilei de partid. O structură inutilă, cu cazuri de angajare pe baza intervențiilor pe lângă Didi Bajenaru, omul de învârteli al lui Oprișan.

7. Schema de la Consiliul județean este prea mare pentru cât se lucrează. Fonduri europene au fost în stare să atragă ? Nu. Atunci, acasă cu ei !

8. Primarii să nu mai fie nevoiți să acopere din buzunarul lor huzurul șefilor de partid de la județ. Se vorbește de sume de ordinul miilor de euro, date de primari șefilor de filiale județene. Mită ? Taxă de protecție ? Că nu există nicăieri cotizații de o mie de euro pe lună ! Ne mai mirăm că primarii sunt nevoiți să accepte lucrări de slabă calitate !

9. Luăm la verificat fiecare retrocedare de imobile și terenuri de valoare în Vrancea din ultimii 30 de ani, pentru a vedea ce gașcă de șmecheri a fost implicată. Veți avea surprize mari !

10. Șmecherii care au pus mâna pe terenuri compacte la marginea orașului să facă ceva bun pentru comunitate, donând câte o bucată de teren pentru construcția unui spital. Au destul, pot să doneze. Țuțoi, Martiș, Oprișan, se aude ?