Orban este disperat. AUR a sesizat la Curtea Constituțională alegerea sa- ședința era închisă

PNL, PSD, USR și UDMR se află într-o înțelegere perfectă, sau cel puțin așa a reieșit ieri noaptea, atunci când cele patru partide parlamentare au asigurat cvorumul necesar și au ales ca și președinte la camera deputaților pe Ludovic Orban.

Partidul AUR s-a retras de la ședință după ce decanul de vârstă care conducea ședința a decis închiderea acesteia datorită orei târzii.

Cu acest lucru nu au fost de acord PNL, PSD, USR și UDMR, partide care împărțiseră deja ciolanul numit România și vroiam să parafeze acest lucru.

PSD doar a mimat opoziția față de coaliția ce asigură majoritatea guvernamentală. PSD ar fi trebuit de asemenea să se retragă de la ședință și în mod automat aceasta nu ar fi putut fi validată.

Dar AUR mai face o surpriză: conform legislației existente ședința se declară închisă și nu mai poate continua și trebuie planificată o altă. Dar nu așa s-a întâmplat în cazul de față, ședința a continuat cu un al decan de vârstă la conducerea ei.

Faptul este unul neconstituțional și AUR a sesizat Curtea Constituțională cu privire la alegerea lui Ludovic Orban după închiderea ședinței fără reluarea procedurilor pentru un nou plen.

În situația în care curtea constituțională va constata situația de factor alegerea lui Orban se va anual.