Dacian Cioloș: partidele în România au arătat cum se pot război între ele mai bine

PLUS și USR au, de astăzi, un destin comun prin voința membrilor celor două partide care au votat cu largă majoritate fuziunea.

Acest vot așază USRPLUS drept principala forță politică modernizatoare și reformatoare a României.

În ultimii patru-cinci ani, mii de oameni au hotărât să facă pasul spre implicarea politică animați doar de dorința de a moderniza mai repede țara și nemulțumiți de vechii politicieni. Unii au ales să facă asta în USR, alții au ales să facă acest pas în PLUS. Am căutat, fiecare dintre noi, locul cu care am rezonat mai bine și am gândit structuri organizaționale poate diferite, dar care să servească aceluiași scop: să câștigăm cât mai mulți susținători, să fim forțe politice relevante care pot câștiga alegeri și să aibă puterea administrativă pentru a schimba și reforma România.

De mai bine de un an am decis să parcurgem acest drum ÎMPREUNĂ, într-o Alianță, și succesul nu a întârziat să apară.
Victoriile noastre comune au venit când am înțeles că, dincolo de ceea ce ne diferențiază, România, după mai mulți ani de dezbinare, are nevoie și în politică de oameni care să învețe să lucreze împreună. Să ducă bătălii umăr la umăr, să lucreze la programe de politici publice consistente, să intre în campaniile electorale cu toată forța și priceperea comună.

Când am făcut pasul spre politică am vrut să avem un impact în administrație, nu doar să facem „o figură frumoasă” și atât.
Ca să reușim acest lucru, e nevoie de unitate și de coerență. E nevoie să fim cu adevărat o organizație mare, matură, dinamică și agilă politic. E nevoie să le arătăm oamenilor nu doar că avem o organizație tânără și cu oameni cinstiți, dar că avem de partea noastră și competență și experiență de administrație publică.
Iar aceste lucruri le regăsim în USRPLUS ca organizație întreagă, unită.

În general, partidele în România au arătat cum se pot război între ele mai bine. Noi vrem să arătăm cum putem lucra împreună mai bine, mai degrabă în jurul unor valori decât a unor interese.

Cetățenii români ne-au arătat, anul trecut, votând Alianța într-un număr impresionant, că vor PLUS și USR împreună. Dacă nu am fi înțeles și ascultat mesajul oamenilor, dincolo de ambiții personale și de partid, cele două proiecte politice nu erau făcute pentru societate, ci doar pentru câțiva membri. De azi, USRPLUS devine cea mai importantă forță politică modernă a României care are forța necesară de a lupta de la egal la egal cu vechile partide și care va acționa coerent în alegerile locale și parlamentare și mai apoi la guvernarea României.