Cozmin Dinu: toți cetățenii trebuie să se supună legii și constituției, inclusiv etnicii maghiari și UDMR

Constituția României este menită să apere interesul tuturor românilor, indiferent de etnia lor, dar și a străinilor aflați pe teritoriul țării.

Cetățenii români sunt egali în fața legii și a constituției. Nimeni nu este mai presus de lege, adică nici măcar etnicii maghiari și nici măcar atotputernicul UDMR.

Acest lucru este prevăzut de articolul 16 și nu poate fi contestat de nici o minoritate pe teritoriul țării.

Orice cetățean născut și crescut pe teritoriul României este obligat să se supună legilor statului indiferent de limba sau tradiția pe care o practică. Cetățenii români trebuie să cunoască limba oficială, tot așa cum românii plecați în Italia cunosc italiana și cei din Germania limba germană.

Dreptul de a învăța sau a te exprima în limba maternă este unul garantat, dar nu reprezintă obligația celorlalți membri ai comunității de a se exprima într-o limbă pe care nu o cunosc. Nu putem impune obligativitatea limbii maghiare pentru românii din administrația publică căci prin acest lucru chiar statul român ar duce împotriva propriilor cetățeni o politică de maghiarizare.

Ceea ce a făcut clasa politică în momentul de față mi se pare o formă de trădare față de propria țară, iar partidele politice trebuie să intre în istorie la capitolul: trădători de țară.

Faptul că funcțiile politice sunt ocupate de oameni care nu respectă și nu iubesc România și pe români este rezultatul propagandei și al jocului politic cu care aceștia jonglează întotdeauna în favoarea lor și în defavoarea poporului.

Există o poziționare clară: ei, ciocoii, și noi, poporul român.

PCR în 1989 s-a transformat în PSD, PNL, PNȚCD, PRM și multe alte partiduțe. A fost o înțelegere politică din care au ieșit partidele post-decembriste. Ele nu au fost infiltrate de comuniști, ele au fost girate și formate de partidul comunist român.

Inclusiv UDMR este emanația PCR și care în 1989 a găsit o soluție pentru minoritatea maghiară: UDMR.

Dureros este faptul că adevărați români dispuși să apere tradiția, istoria, credința neamului romanesc sunt cenzurați în toate modurile posibile de către opinia publică și presa subordonată politic. În acești 30 de ani, având la dispoziția resursele de miliarde de euro ale statului român, plus activele comuniste de câteva sute de miliarde de euro, au reușit să construiască o structură aproape impenetrabilă pentru români.

Fără doar și poate avem un guvern compus din partide și politicieni antinaționali ,care susțin acțiunile UDMR urmărindu-și doar interesele personale și cele ale rețelei infracționale organizată politic din care ei fac parte.

Cozmin Dinu este jurnalist, actor și profesor de istorie a teatrului.