Curierul Românesc

Adrian Axinia (AUR): Se fac pași pentru eliminarea plăților în numerar prin introducerea monedei euro digitale. AUR se opune acestei măsuri aberante

Deputatul AUR Adrian Axinia a avertizat asupra faptului că, în timp ce în România PSD și PNL sunt ocupate cu împărțirea ciolanului, la nivelul Uniunii Europene se fac pași pentru eliminarea plăților în numerar prin introducerea monedei euro digitale. Axinia a reiterat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor se opune oricăror măsuri ce urmăresc limitarea drastică a tranzacțiilor cu numerar. În context, acesta a amintit că AUR a propus un referendum privind introducerea garantării plăților cash în Constituția României.

„Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European a aprobat un proiect al Comisiei Europene pentru introducerea unei monede virtuale, așa-zisul euro digital. Moneda digitală este un pas hotărât al Uniunii Europene pentru eliminarea cash-ului. Vom vedea curând o limitare drastică a tranzacțiilor, a acestor plăți, în ciuda unei decizii ale CJ UE care spune clar că este un drept inalienabil al cetățenilor europeni. Vedem chiar și în România anumite plăți se fac exclusiv online, ceea ce ne arată că au dispărut practic casieriile și obligativitatea încasării banilor într-o monedă digitală care nu are niciun fel de bonitate sau acoperire în bunuri și servicii din economia reală”, a declarat deputatul.

Adrian Axinia a precizat că în favoarea acestei decizii au votat europarlamentari români ai partidelor PSD, PNL și REPER. Singurul care s-a opus a fost europarlamentarul Cristian Terheș. Deputatul a subliniat că introducerea acestei monede digitale este o măsură aberantă. La nivel național, există însă soluții, una dintre ele fiind introducerea garantării plăților cash în Constituția României

„Vestea bună este că avem și soluția prin care ne protejăm împotriva condiționării acestui euro digital, și anume referendumul propus de AUR privind introducerea garantării plăților cash în Constituția României. Pot să facă ei ce doresc la nivel european, dacă noi reușim să introducem legea aceasta în Constituție, românii pot sta liniștiți”, a mai spus Axinia.

Related Articles

Back to top button