Curierul Românesc

Geoană și „arta de a cheltui banii pe tancuri care nu vor sosi niciodată

Într-o demonstrație uluitoare de incompetență strategică, care ar putea face chiar și un general din secolul al XIX-lea să roșească de rușine, elita politică a României, cu Mircea Geoană în frunte, pare să fi găsit o nouă modalitate de a arunca banii țării pe fereastră. După ce au reușit ‘performanța’ de a distruge industria românească, acum se pare că sunt pe cale să adauge un nou capitol în cartea lor de ‘succese’, achiziționând tancuri care sunt atât de vechi încât probabil au nevoie de un manual pentru a fi pornite.

Dar așteptați, povestea devine și mai bună (sau mai rea, în funcție de perspectiva dvs.). Nu numai că aceste relicve militare sunt vechi de trei decenii, dar există și o mare probabilitate ca ele să nu ajungă niciodată pe pământ românesc.

În acest context, Mircea Geoană, care a pierdut alegerile prezidențiale în 2009 într-un mod care ar putea fi descris drept un amestec de controversă și incompetență, pare să fie mai mult decât încântat de această nouă aventură. Poate că ar trebui să-i trimitem un mesaj de felicitare pentru contribuția sa remarcabilă la scufundarea industriei de apărare a României într-un abis din care probabil că nu va mai ieși niciodată.

În concluzie, dacă cineva se întreabă cum să nu conduci o țară, ar trebui să arunce o privire asupra acestei situații. Este un exemplu clasic de cum să cheltui banii publici pentru lucruri inutile, în timp ce problemele reale ale țării rămân nerezolvate.

Related Articles

Back to top button