Curierul Românesc

Ce costuri mai trebuie să suporte părinții pentru copii lor în noul an școlar

Cât au ajuns să coste rechizitele înainte de noul an școlar 2023-2024. Părinții din România au început deja să între în febra cumpărăturilor pentru micuții care se pregătesc de școală. Prețuri neașteptate la caiete, ghiozdane, dar și la alte accesorii necesare elevilor.

E oficial. Noul an școlar 2023-2024 va debuta pe data de 11 septembrie. Așadar, în mai puțin de o lună, elevii din România vor reveni în bănci pentru startul cursurilor.

Și în acest an, așa-zisul ”învățământ gratuit” îi va costa sume importante pe părinții din România. La fel ca mai toate produsele, și prețurile rechizitelor au explodat.

Astfel, un simplu caiet de biologie, care costa 2,5 lei în 2022, costă în prezent aproape 4 lei, mai exact 3,82 de lei. Mult mai scumpe sunt caietele studențești. În acest an, în librării, cel mai ieftin costă 8 lei.

Și la ghiozdane prețurile sunt mult mai mari. Aici, părinții au opțiuni. Pot alege între produse ceva mai ieftine, la sub 100 de lei, până la unele mai scumpe care pot să atingă și câteva sute de lei. În general, prețurile variază între 65 şi 500 de lei, arată Antena 3.

Pe lângă rechizite și ghiozdane, elevii mai au nevoie și de haine. Și îmbrăcăminte școlară s-a scumpit considerabil față de 2022. Astfel, dacă anul trecut, pentru o cămașă, un pulover, pantaloni/fustă și încălțăminte, părinții plăteau 225 de lei, acum, achită peste 260 de lei.

Related Articles

Back to top button