Curierul Românesc

AUR a depus până acum peste 180 de proiecte de lege, majoritatea respinse de majoritatea PSD-PNL

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români.

„Am avut 2 proiecte de legi extrem de importante pentru toți românii, unul care viza creșterea redevențelor la gaz și petrol și un altul care viza creșterea taxelor și a redevențelor la extracția de minerale. Amândouă sunt justificate de faptul că România are cele mai mici taxe în aceste domenii din UE și sunt justificate, de asemenea, de faptul că bugetul este în suferință și ar putea fi îndestulat cu creșterea acestor taxe. PSD-PNL-UDMR, de conivență și cu USR, au respins proiectele inițiate de AUR, votând încă o dată împotriva românilor după ce au adoptat acea lege offshore care pune la dispoziția străinilor gazele din Marea Neagră aproape gratuit. Nu sunt deloc interesați să guverneze țara pentru români. Sunt puși aici să administreze o moșie pentru străini. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea. AUR are inițiative bune pentru români. Facem legi, dar iată cum sunt tratate. Avem aproape 200 de proiecte de legi care sunt într-o fază sau alta de respingere pentru că puterea nu ține cu românii”, a spus liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu.

Președintele AUR, George Simion, a subliniat că majoritatea proiectelor inițiate de AUR sunt blocate la Camera Deputaților, acesta precizând că proiectele vizează printre altele și anularea pensiilor speciale.

„Majoritatea proiectelor de lege sunt blocate la Camera Deputaților, care este cameră decizională, și sunt ținute la sertar. Sunt proiecte de legi bune cu privire la anularea pensiilor speciale, sunt proiecte bune inițiate chiar de ei cu privire la stoparea reclamei pentru jocurile de noroc. Alin Coleșa, liderul grupului de la Camera Deputaților, a cerut în ședința de Birou Permanent de ieri să fie pusă pe ordinea de zi legea lor cu privire la oprirea reclamelor pentru jocurile de noroc. Nu au făcut asta, deși au anunțat-o ca fiind prioritate parlamentară. Luați declarațiile de acum două luni date de Marcel Ciolacu în care spunea că săptămâna viitoare trece de Parlament, declara război deschis păcănelelor, jocurilor de noroc. Se pare că au reușit până la urmă să îl șantajeze dacă nu pune pe ordinea de zi și nu trece acest proiect de lege atât de important”, a spus George Simion.

Related Articles

Back to top button