Important

Alexandru Rafila: Multe dintre spitalele de la autoritățile locale arată mai bine decât cele din subordinea MS

Descentralizarea spitalelor a fost un lucru bun, pentru că multe spitale de la autoritățile locale arată mai bine decât unele dintre cele care sunt în subordinea MS, spune Alexandru Rafila. El afirmă că se face un inventar al spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății

„Descentralizarea spitalelor s-a petrecut în 2009 și eu consider că nu a fost un lucru rău. Apropos de investiții, la multe dintre spitalele de la autoritățile locale arată mai bine decât unele dintre spitalele care sunt în subordinea MS, pentru că a existat o preocupare a comunității, a celor care au o responsabilitate a unei anumite comunități, să investească. Au avut viziune, au avut perseverență, au avut și resurse și spitalele arată foarte bine. Mai mult, unii au avut și abilitatea de a atrage o resursă umană calificată în aceste spitale”, spune la ZF Health & Pharma Summit ’22 Alexandru Rafila.

El precizează că Ministerul Sănătății are aproape 70 de instituții în subordine.

„Pentru prima dată după mult timp facem un inventar al acestor instituții din punct de vedere al infrastructurii clădirilor, renovărilor sau reabilitărilor care au avut loc în ultimii 30 de ani, dotărilor… Trebuie să facem la Ministerul Sănătății un plan pe termen mediu, încât să putem să reparăm, să le reabilităm și să le dotăm adaptat nevoilor. E clar că trecerea la autoritățile locale a fost un lucru bun”, a mai spus acesta.

Related Articles

Back to top button