Opinii

Agitație pe scena politică după ce AUR și-a lansat candidații la europarlamentare – Dan Barbu

Analistul politic Dan Barbu susține, pe blogul personal, că e mare agitație pe scena politică după ce AUR și-a lansat candidații la europarlamentare. Decizia AUR de a prelua inițiativa pare să fi creat ceva deranj în culisele politice.

În plus, faptul că AUR este dat în sondaje pe locul doi poate să pară o surpriză, deși nu este deloc așa.

Iată ce a scris acesta:

”AUR este principalul partid de opoziție, crește constant în opțiunile de vot și asta se întâmplă deși interesul publicului încă nu a crescut pentru primele alegeri de anul viitor. Creșterea AUR este normală având în vedere faptul că acționează din opoziție, nu a fost niciodată la guvernare, iar mesajele electorale sunt simple și cu impact.

Este evident că AUR profită de felul în care România a fost guvernată în ultimii anii, iar aici nu mă refer doar la guvernarea PSD – PNL, ci și la modul în care președintele Iohannis a girat prin foarte multă indiferență acțiunile politice din această țară. Dacă PSD încă este pe primul loc în opțiunile de vot se datorează felului în care a reușit să ia poziție față de anumite probleme din societate. Dar acest lucru se va schimba. PSD conduce acum Guvernul, Marcel Ciolacu va răspunde pentru orice decizie executivă, mai ales pentru deciziile cu impact negativ. Situația financiară este extrem de proastă în România, iar Ciolacu și PSD trebuie să găsească soluții nepopulare pentru a acoperi găurile de la buget.

Despre PNL nu se poate spune mare lucru. Liberalii au stat în permanență în spatele lui Klaus Iohannis, care oricum nu mai este interesat de ce întâmplă în România. PNL nu mai are lideri politici care atunci când iau poziție într-o anumită problemă să se simtă impactul. PNL mai trăiește doar prin primarii aflați în teritoriu.

AUR rămâne un partid de lider, deși a demonstrat că poate acționa și la nivel de masă. George Simion a reușit să se impună atât în interiorul AUR, dar și ca lider de opoziție. În Parlament, acțiunile AUR, deși nu au prea multe voturi, au produs deranj ori de câte ori a fost câte un eveniment cu impact.

Creșterea AUR este pe undeva naturală ținând cont că guvernarea Iohannis – PSD – PNL este din ce în ce mai slabă. PSD încă mai trăiește prin liderii de la vârf, PNL este aproape în moarte politică, iar Iohannis nu mai are nicio miză.

Este disperare în laboratoarele puterii politice, acolo unde își dau mâinile politicieni, oameni din serviciile de informații, oameni de afaceri cu influență. Nu este exclus ca toți să încerce să ajungă la o înțelegere pentru a stopa creșterea AUR, iar această înțelegere să aibă la bază principii politice mai puțin ortodoxe. Așa se explică și ieșirea unui general SRI, foarte preocupat să acționeze în zona de online, acolo unde AUR și George Simion sunt extrem de prezenți.”, a spus el.

Related Articles

Back to top button