Curierul Românesc

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, dezvăluie cum a risipit Gabriela Firea 3,2 milioane de euro pe un spital modular Covid nefuncțional

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, dezvăluie cum a risipit Gabriela Firea 3,2 milioane de euro pe un spital modular Covid nefuncțional. Este vorba despre fostul spitalul modular Covid din Pipera, un alt proiect nereușit al vechilor administrații bucureștene.

Fostul spitalul modular Covid din Pipera, format din containere abandonate, este al 8-lea exponat prezentat în cadrul Muzeului Risipirii Banului Public. Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria București, a dezvăluit culisele investiției de peste 3,2 milioane de euro făcută de Primăria Capitalei în containerele spitalului modular Covid, funcțional doar câteva luni pe terenul destinat construirii Spitalului Metropolitan București. La evenimentul de prezentare a exponatului a fost prezent dr. Sorin Muncaciu, parlamentar AUR.

„În această zonă vorbim despre mai multe tipuri de jaf și risipă, cauzând pagube în bugetul local al Bucureștiului. Autobaza Pipera, care funcționa aici, a fost desființată cu scopul de a face loc spitalului Metropolitan, promis de doamna Firea, însă a rămas doar la stadiul de documentație tehnică plătită din banii noștri, fiind una dintre multele promisiuni neonorate ale fostei guvernări locale PSD-iste. În 2020, Gabriela Firea a transformat aceste containere destinate muncitorilor pentru construirea spitalului Metropolitan într-un spital modular Covid. Acest tip de amenajare nu este potrivit pentru tratamentele anti-Covid. S-au cheltuit mulți bani în aceste containere abandonate, existând informații că nu s-au cheltuit doar 3,2 milioane de euro, ci 5 milioane de euro. Așa-numitul spital a funcționat doar câteva luni și, așa cum ne-am obișnuit, totul a fost uitat și părăsit. Cele 5 milioane de euro investite în această amenajare s-au risipit.”, a afirmat Mihai Enache.


„Este rezultatul unei politici aberante din timpul pandemiei. Este un spital de campanie, nu poate fi vorba de un spital normal în aceste containere. S-au cheltuit foarte mulți bani, iar pacienții au fost internați în aceste containere doar pentru o perioadă de 8 luni, deoarece spitalul era nefuncțional. Nu poate funcționa un spital care are nevoie de servicii de ATI și de servicii complexe în aceste containere.”, a declarat Sorin Muncaciu.


Mihai Enache a prezentat prin intermediul Muzeului Risipirii Banului Public mai multe proiecte care au absorbit sume semnificative din bugetul public al orașului. Aceste proiecte includ: trotuarul rulant pentru stația intermodală Basarab – Gara de Nord, patinoarul Mihai Flamaropol, infochioșcurile turistice, Curtea Domnească, tribuna complexului sportiv Iolanda Balaș-Soter, blocurile sociale din prelungirea Ghencea și fosta policlinică Morarilor.

Related Articles

Back to top button