Curierul Românesc

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a protestat în fața sediului ASF: „această bătaie de joc la adresa românilor trebuie să înceteze”

Sute de bucureșteni au participat, în această dimineață, la un protest organizat în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Evenimentul a avut loc pe fondul creșterii excesive a tarifelor RCA și falimentul a două companii de asigurări, aflate sub supravegherea ASF.

Protestatarii, împreună cu liderii AUR George  Simion și Mihai Enache, și-au exprimat nemulțumirea față de gestionarea defectuoasă a ASF și au cerut măsuri imediate pentru remedierea situației.

În cadrul protestului s-a adus în atenție și aspectul controversat al primelor acordate de către ASF la începutul anului. Valize cu bani și tunuri cu bancnote au fost aduse de manifestanți pentru a evidenția absurdul situației de încasare de către conducerea ASF a unor prime și bonusuri de performanță, vacanță sau zile aniversare în contextul în care nu și-a făcut treaba.

 „RCA-ul s-a dublat, primele le-ați încasat!”, „PNL, PSD, ASF – aceeași mizerie!”, „ASF – Autoritatea de Supraveghere a Furtului!”, „ASFaliment”, sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancarte de participanții la protest.

„Două falimente majore și dublarea prețurilor RCA. Acestea sunt performanțele cu care se laudă ASF. Pentru acestea, au considerat că merită să-și acorde și prime! Această bătaie de joc la adresa românilor trebuie să înceteze”, a declarat Mihai Enache, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la Primăria București.

Președintele partidului AUR, George Simion, a afirmat că: „În orice instituție funcțională, cei care nu își fac treaba sunt sancționați sau îndepărtați. La ASF e exact opusul – ei își dau prime mari, în timp ce piața asigurărilor se prăbușește, iar românii suferă consecințele. Instituția asta este o anomalie!”.

Protestatarii nu au fost primiți la discuții la sediul ASF, iar aceștia au cerut desființar

Related Articles

Back to top button