Curierul Românesc

Românii sunt „inspirați” de venirea PSD la putere. Indicatoare rutiere furate şi transformate în ţăruşi la vie

Indicatoare rutiere furate şi transformate în pari pentru vie. Unii sătmăreni fură orice cred că le serveşte pe proprietatea lor, inclusiv indicatoare rutiere şi folosesc ţevile drept pari pentru vie.

Subiectul a fost discutat astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean Satu Mare. Consilierul local Ioan Belbe a atras atenţia asupra faptului că la intrarea în Turţ există o parte a unui parapet distrusă de mai bine de un an şi jumătate care încă nu a fost reparată. El a cerut explicaţii conducerii Consiliului Judeţean, afirmând că pe vremea când el era primar se furau inclusiv indicatoarele rutiere.

“La intrare în Turţ, deja a trecut un an jumătate de când s-a întâmplat un eveniment nedorit. Bine că n-au dus încă la fier vechi cei care umblă şi colectează, că ne-au furat, când am fost eu primar, inclusiv indicatoarele”, a declarat Belbe.

Preşedintele Consiliului, i-a răspuns că problema este mai complexă decât pare, şi că există unele procese, dar în continuare se fură indicatoare care folosesc drept ţăruşi la vie.

“Am primit 15 milioane de lei pentru tot ce ţine de drumuri, suntem în iunie, şi mai avem cam 1,5 milioane neangajate până la sfârşitul anului. Dacă faceţi un calcul, împărţiţi la 800 de km, o să vedeţi că mai avem undeva la 1.000 de lei/km, în condiţiile în care un rând de cosiri de acostament ne constă 7-800.000 de lei. Pe partea de parapeţi, într-o ţară normală ar trebui ca cel care a cauzat accidentul, deci cine-i de vină… Problema e că de multe ori şoferii, asiguratorii care reprezintă şoferul care a făcut accidentul, ne dau pe noi în judecată pentru că încearcă să recupereze paguba plătită clientului şi până ce nu se termină procesul, de multe ori nu putem să reparăm. Deci dacă e o stricăciune şi în infrastructura noastră, până ce nu pierde asiguratorul, nu putem reface. Cel mai elocvent exemplu era sensul giratoriu de la drumul către Terebeşti, unde de abia reparam şi se strica. Pe urmă am refăcut toată arhitectura intersecţiei. Din păcate, indicatoarele se fură şi acum, nu numai când aţi fost dumneavoastră primar şi ne costă o grămadă de bani să le înlocuim. Dacă, Doamne fereşte, dintr-o intersecţie dispare un STOP sau un semn de Cedează, noi primim sesizări penale, iar sunt unii care sunt inconştienţi, îi iau şi îi transformă în ţăruşi pentru vie”, a declarat Pataki.

Related Articles

Back to top button