Explicația Direcției Silvice pentru o pădure rasă din Cluj, de pe un munte întreg: „i-a rupt vântul”

Explicația oferită de pădurarii și Direcția Silvică din Cluj despre o pădure rasă de pe suprafața pământului, de la Măguri Răcătău, este de-adreptul halucinantă: „i-a rupt vântul”.

Informația a fost publicată de către un ziar local: StirideCluj.RO.

După cum se vede la Cluj se fură cu ajutorul autorităților statului. Direcția Silvică nu doar că nu apără pădurea de hoț, dar noi presupunem că este chiar echipa de hoți.

Ați văzut depozitele imense de lemn din curtea fabricilor prelucrătoare de lemn de la Sebeș? Sunt colosale în acest moment.

Pădure tăiată la Măguri Răcătău, Cluj. Direcția Silvică ascunde adevărul și spune că i-a luat vântul.

Acolo, în curte, sunt pădurile noastre, munții noștri lăsați goi. La Sebeș se află un cancer al României și încep să cred că unica soluția este închiderea acestor combinate.

Ele hrănesc setea românilor de bani, al celor dispuși să încalce legea și să scoată lemnul din pădure. Se spune că este vina lor, nu a austriecilor. Nu este adevărat, aduși în pragul sărăciei mulți dintre concetățenii noștri fac lucruri mai puțin onorabile. Dar aceștia sunt stimulați să facă acest lucru de către cei care au nevoie de lemnul respectiv.

Dar și autoritățile centrale ale statului iau apărarea acestor companii. Chiar premierul Ludovic Orban spunea că 80% din lemn provine din import, afirmația de-a dreptul halucinantă și nerealistă. Acest lucru arată fie rea-voință, fie interesul premeditat de a ascunde fapte cu caracter penal al celor care conduc în România companiile austriece.

Să nu uităm că tot la Cluj în Florești se taie la ras pădurile, nu mai rămâne nimic.

Pădure tăiată la ras, în Florești Cluj, la începutul lui 2020, în plină pandemie.

Adrian Buzatu este antreprenor român cu activitate în domeniul transpoturilor și construcțiilor