Interviuri

„PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR” – George Simion

Președintele AUR, George Simion, a declarat joi, în emisiunea Studio Politic, la Digi24, că partidul său dorește să guverneze singur. Cu toate acestea, nu exclude o coaliție cu oricare dintre formațiunile politice, mai puțin cu Partidul Social Democrat. „PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR”, susține acesta.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Cu cine ați prefera să guvernați dacă veți ajunge în această situație? George Simion, președintele AUR: Singur. Ne-am săturat de racu, broasca și cu știuca…

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Cum vreți să ajungeți să guvernați singur?

George Simion, președintele AUR: Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Un președinte, în acest scenariu, AUR?

George Simion, președintele AUR: Președintele AUR.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Dumneavoastră?

George Simion, președintele AUR: Candidatul la alegerile prezidențiale din partea AUR pe care îl vom anunța după alegerile europarlamentare.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Nu înțeleg de ce această amânare.

George Simion, președintele AUR: Păi, ați putea să-mi spuneți în momentul ăsta, în afară de Mircea Geoană care nu este asumat de niciun partid, aveți vreun nume de prezidențiabil?

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Vă întrebam pe dumneavoastră.

George Simion, președintele AUR: Așteptăm să vedem cu ce nume. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Excludeți o coaliție cu orice formațiune politică? 

George Simion, președintele AUR: Doamne ferește, trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Motivul?

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PNL este?

George Simion, președintele AUR:PNL într-o variantă în care se agreează, de exemplu, propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 aproape de primari 1.401 de primari. În felul ăsta facem o schimbare la nivelul administrației locale. Într-o variantă în care se îmbrățișează o schimbare și la nivelul administrației centrale și reducem două treimi din cele 60-70 de instituții de control care în momentul ăsta pot opri activitatea unei firme, de exemplu, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români. 

Related Articles

Back to top button