Curierul Românesc

PSD manipulează opinia publică. O firmă legată de PSD pretinde că gruparea lui Ciolacu crește în popularitate

Un sondaj comandat de PSD, făcut de o firmă controlată de PSD, susține că partidul a crescut, în pofida scandalurilor în serie și a eșecurilor guvernării. Acest sondaj, prezentat azi liderilor social-democrați, a fost efectuat de CURS, firmă deținută de jurnalistul Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa.

Un sondaj comandat de PSD susține că partidul a crescut

Datele CURS arată că PSD a rămas la aceeași intenție de vot ca în mai 2023 – 32% – ba chiar a crescut cu 1% față de iulie, când intenția de vot era de doar 31% – potrivit cercetării făcute tot de CURS.

PSD ar obține 32%, PNL și AUR ar fi la egalitate cu 19%, iar USR s-ar clasa pe locul al treilea, cu 12%, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, arată sondajul CURS prezentat azi și efectuat în ultimele zile din august.

În iulie, PNL avea o intenție de vot de 18%, AUR – 20%, iar restul partidelor erau exact în aceeași situație ca și în august.

Nimic nu pare să se fi schimbat pe scena politică în pofida “azilurilor groazei“ – când PSD a destituit doi miniștri – a dezastrului din spitale, a accidentului din 2 Mai sau a exploziei de la Crevedia, deși sondajul a fost efectuat exact în zilele în care dezvăluirile abia ieșeau la suprafață.

Sondajul mai arată că două treimi din români cred că lucrurile merg într-o direcție greșită, dar apreciază ca fiind ”foarte bune” următoarele măsuri propuse de Guvern: reducerea numărului de angajați la stat (77%), taxe mari pe vicii (71%), impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a multinaționalelor (68%), eliminarea unor facilități fiscale acordate firmelor (54%)

Related Articles

Back to top button