Curierul Românesc

Florin Pușcașu pledează pentru realizarea unei autostrăzi spre Vama Siret. Decizia de a construi un drum expres (DN2H-Siret) este greșită

Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, a reiterat faptul că decizia autorităților ca spre Vama Siret să fie construit un drum expres (DN2H-Siret), ci nu o autostrada, precum la Pașcani, este greșită. Acesta a punctat că, în ziua de 15 martie a.c., când ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, vizita Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe DN2, între Bălcăuți și Siret, începuseră să se formeze din nou coloane de camioane care așteaptă să treacă vama spre Ucraina. În ultimul an au mai fost cel puțin 10 astfel de blocaje având cozi de cca.15 km.

Într-o interpelare adresată premierului Marcel Ciolacu, deputatul Florin Pușcașu argumentează că este greșit ca spre Vama Siret să fie un construit un drum expres. „Realitatea ne arată că cele mai mari valori de trafic și blocaje sunt în legătură cu drumul spre Vama Siret.”, precizează aceasta, care reiterează că decizia corectă ar fi aceea de a construi o autostradă.

Domnia sa subliniază că există o soluție pentru a remedia situația, și anume acordarea avizului favorabil pentru L48/2021 privind aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere „Autostrada A7 – Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești-Bucureşti”, inițiativă legislativă a partidului AUR aflată în sertarele comisiei de transporturi a Camerei Deputaților. Aceasta este, de altfel, prima inițiativă legislativă a partidul AUR apărută în urma semnalelor că autoritățile fac autostrăzi numai în Ardeal.

În acest context, deputatul AUR Florin Pușcașu solicită premierului Ciolacu să răspundă la următoarele două întrebări: la ce dată vor fi aprobate autostrăzile din România în urma studiilor de trafic? Veți da aviz favorabil al Guvernului pentru legea L48/2021 inițiată de AUR?

Related Articles

Back to top button