Curierul Românesc

Inadmisibil. Salarii de 12 mii de euro la ASF, în timp ce asiguratorii își bat joc de români

Societățile de asigurări își bat joc de români pentru că nu are cine să le tragă la răspundere. Angajații Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a căror principală sarcină ar fi să protejeze cetățenii, nu întreprind absolut nimic, dar își măresc salariile care astfel ajung la fabuloasa sumă de 12.000 de euro. Salarii de lux într-o țară în care peste jumătate din populație trăiește sub pragul sărăciei.

Deputatul AUR Silviu Titus Păunescu a izbucnit:

„Astăzi, vă spun, în continuare, despre cum coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR își bate joc de noi, pe banii noștri.

Așa că, în timp ce mii de șoferi din România plătesc polițe RCA mai scumpe, ca urmare a falimentului City Insurance, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și-a majorat salariile, de parcă ar fi făcut ceva ca să merite asta!

Desigur, ar fi putut să facă ceea ce au în fișa postului, adică să protejeze cetățenii de lăcomia asiguratorilor, spre exemplu, dar au ales să n-o facă, deoarece știu că nu-i trage nimeni la răspundere. Încă.

Spre exemplu, Nicu Marcu, președintele ASF, are un salariu de 12.500 euro/lunar, iar Elena Doina Dascălu, prim-vicepreședinte ASF, 11.000 euro/lunar.”, a declarat Titus Păunescu.

Deputatul AUR consideră că este inadmisibil să avem asemenea salarii la stat, în timp ce milioane de români trăiesc în sărăcie.

„Din 2024, vom face #dreptatepentruRomânia! E inadmisibil să ai asemenea salarii într-o țară în care milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei!”, a mai spus Titus Păunescu.

Related Articles

Back to top button