Curierul Românesc

Adrian Axinia (AUR), mesaj pentru diaspora românească din Italia: PSD și PNL sunt principalele partide vinovate pentru plecarea dumneavoastră din țară și pentru faptul că nu vă creează condițiile necesare să vă întoarceți acasă

Adrian Axinia (AUR) a susținut un discurs în Italia, la evenimentul de lansare a candidaților AUR pentru alegerile europarlamentare, în care a reiterat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor este singura formațiune politică din România care dorește întoarcerea românilor acasă și păstrarea legăturilor puternice cu cei aflați în țară. De asemenea, deputatul a făcut referire la protestele fermierilor și transportatorilor contra măsurile antiromânești luate de alianța PSD-PNL și și-a exprimat speranța că lucrurile vor merge într-o direcție bună – românii se trezesc!

„Doamnelor și domnilor, mă bucur că mă aflu astăzi aici, în mijlocul diasporei românești din Italia, unde, în egală măsură, văd oameni inimoși, cu dor de țară, dar în același timp și oameni care au fost abandonați de statul român și ignorați de marile partide. Pentru cei din Italia care au venit la acest eveniment, vreau să vă spun două lucruri. Să știți că PSD și PNL sunt principalele partide vinovate pentru plecarea dumneavoastră din țară și pentru faptul că nu vă creează condițiile necesare să vă întoarceți acasă. Ați plecat din țară în căutarea unui trai mai bun. Ați identificat democrații care funcționează și, bineînțeles, dacă vi se cere ajutorul, veți pune umărul la reconstrucția României. Însă, să știți, pentru Ciolacu și Iohannis sunteți foarte mare amenințare și avem temeri că vi se vor pune piedici în exercitarea dreptului dumneavoastră fundamental de a vota prin diferite tertipuri în anul ce vine. Însă, în România lucrurile se schimbă în bine. Am lăsat în urmă o țară marcată de manifestații în urma măsurilor sociale și economice antiromânești ale binomului Ciolacu-Iohannis, un Iohannis pentru care a trebuit să merg la poliție să-i declar dispariția, pentru că nu a mai ieșit public din 18 decembrie 2023. România se trezește și românii dau un semnal clar că nu mai vor la conducerea țării aceleași partide care fură de trei decenii și jumătate și, în același timp, sunt foarte atenți la ce se întâmplă la nivel european, pentru că deciziile care se iau acolo, deciziile funcționarilor de la Bruxelles, ne afectează viețile tuturor”, a declarat parlamentarul.

Adrian Axinia și-a exprimat convingerea că anul acesta AUR va câștiga alegerile și astfel România va avea în fruntea țării oamenii competenți și patrioți. Iar același lucru se va întâmpla și la Bruxelles, unde vor merge europarlamentari dornici să apere interesul național.

„AUR privește cu optimism alegerile care vin în 9 iunie 2024 și nu ne dorim doar să facem un progres electoral, ci chiar să câștigăm aceste alegeri. Și avem șanse foarte mari, pentru că avem o echipă de oameni competenți, oameni patrioți, care sunt în stare să lupte pentru țara lor. Europa este casa noastră, România trebuie să rămână în Europa, dar ne dorim să transmitem un mesaj foarte puternic către Bruxelles și Strasbourg și către marile capitale europene că nu vrem să mai fim tratați ca o țară de mâna a doua. Și, bineînțeles, împreună cu partide din alte țări europene, chiar vom iniția anumite reforme în Uniunea Europeană”, a mai spus Adrian Axinia.

Related Articles

Back to top button