comunicat

Marius Lulea (AUR): „Statul român este un stat mincinos. S-a promis că timp de 10 ani nu se vor modifica taxele în construcții”

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, afirmă că statul român este un stat neserios, un stat condus de un premier iresponsabil, un premier PSD care până la vârsta de 37 de ani nu a muncit o singură oră în viața lui, iar distrugerea mediului de afaceri nu este o soluție pentru a acoperi gaura de 37 de miliarde de lei din bugetul de stat, ci reformarea urgentă a statului.

Declarațiile prim-vicepreședintelui AUR, Marius Lulea, în cadrul conferinței de presă organizată în fața Guvernului României:

„Panică reprezintă cuvântul care definește cel mai bine ceea ce se întâmplă cel mai bine în sectorul construcțiilor la acest moment. Statul român este un stat neserios, un stat mincinos. S-a promis mediului de afaceri că timp de 10 ani nu se vor modifica taxele pe zona de construcții. Pe baza acestei promisiuni s-au făcut angajări. S-au adus peste 100 de mii, spre exemplu, de cetățeni din afara țării. Sunt sute de mii de români care s-au întors din diaspora și care lucrează astăzi în sectorul construcțiilor, deoarece antreprenorii au putut să le ofere o salarizare mai bună.

Astăzi aflăm că sunt contracte în derulare, publice și private, de miliarde de euro, dar că valoarea acestor contracte va trebui modificată. Sigur că în zona privată nimeni nu va accepta acest lucru, ceea ce înseamnă falimentul firmelor de construcții. Însă, jumătate din forța de muncă din zona de construcții este utilizată de statul român. Sunt contracte în derulare de miliarde de euro și care vor necesita actualizare. Se știe că aceste contracte sunt finanțate, în general, prin PNRR sau prin fonduri europene, iar aceste contracte nu pot suferi o actualizare, cel puțin nu la nivel de finanțare.

Așa că, autoritățile locale, cei care sunt beneficiarii acestor contracte, se vor vedea nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare, și nu mai discutăm aici și despre procedura birocratică a ceea ce înseamnă actualizarea a sute de mii de contracte publice aflate în derulare. Aceasta este soluția catastrofală pe care o propune un premier iresponsabil, Marcel Ciolacu, un premier care până la vârsta de 37 de ani nu a muncit o singură oră. Distrugerea mediului de afaceri nu este o soluție, reformarea statului român reprezintă principala soluție”.

Related Articles

Back to top button