comunicat

AUR cere ministrului de Interne, să anuleze proiectul de lege prin care un cuplu căsătorit format din persoane de același sex ar urma să fie recunoscut în România

AUR cere ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să retragă proiectul de lege prin care un cuplu căsătorit format din persoane de același sex ar urma să fie recunoscut în România în ceea ce privește libera circulație: Românii au ultimul cuvânt de spus și mergem la referendum, dacă este cazul!

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, solicită ministrului de Interne Cătălin Predoiu să retragă din dezbaterea publică proiectul de lege pentru completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin care un cuplu căsătorit format din persoane de același sex ar urma să fie recunoscut în România în ceea ce privește libera circulație.

„Profitând de faptul că e o perioadă de concedii și că lumea e relaxată, nu cu ochii la știri, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a publicat pe șest un proiect de lege prin care România oferă pentru prima dată drepturi unui cuplu căsătorit format din persoane de același sex. Cer ministrului de Interne să retragă proiectul de lege din dezbaterea publică și să aștepte decizia Parlamentului, care are pe masa sa un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale. AUR vrea, astfel, o confirmare din partea partidelor parlamentare că susțin familia naturală. De asemenea, am cerut Guvernului să conteste decizia CEDO privind căsătoriile între persoanele de același sex. În caz contrar, mergem la referendum, pentru că știm că românii sunt de partea noastră”, a declarat Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor a depus la Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale. Propunerea AUR va fi dezbătută în perioada următoare în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și Senat.

Related Articles

Back to top button