comunicat

”AUR pentru sănătate”: în satul românesc serviciile medicale lipsesc cu desăvârșire

În urma lansării Caravanei medicale ”AUR pentru sănătate” au apărut o serie de comentarii acide la adresa partidului AUR, cum că dă dovadă de populism și face campanie electorală la fel ca și celelalte partide ale sistemului.

Poate ar fi cazul să ne amintim cum PSD și PNL au cumpărat electoratul în ultimii 33 de ani cu un kilogram de făină, o sticlă de ulei, o găleată sau mai nou cu suta de lei. AUR a investit peste un milion de euro din banii primiți de la români prin subvenția publică pentru a construi un spital mobil. De ce s-a ajuns aici? De ce sistemul pune piedici la orice inițiativă benefică poporului român?

Suntem perfect conștienți cu toții că în satele României lipsesc cu desăvârșire medicii de familie, clinicile medicale și policlinicile. În majoritatea satelor românești nu găsim nici măcar o farmacie. Actul medical lipsește cu desăvârșire.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2020 AUR a promis că imediat ce va intra în Parlament, va iniția o propunere legislativă pentru a elimina subvenția publică acordată de guvern partidelor parlamentare, iar în cazul în care inițiativa legislativă va fi respinsă de majoritatea parlamentară, banii primiți drept subvenție de la bugetul de stat vor fi utilizați pentru a construi un spital, care va fi ulterior donat statului pentru exploatare.

Nu mai puțin de 3 inițiative legislative au fost depuse de AUR pentru modificarea legislației referitoare la finanțarea partidelor politice din fonduri publice, însă toate au fost respinse de PSD, PNL, USR și UDMR.

AUR s-a ținut de cuvânt. A făcut un spital mobil, dacă sistemul nu l-a lăsat să facă un spital în adevăratul sens al cuvântului cu banii din subvenția publică. AUR a spus că nu fură banii românilor și s-a ținut de cuvânt. Dacă celelalte partide mituiesc presa cu zeci de milioane de euro și își hrănesc activul de partid cu acești bani din subvenția publică, AUR nu s-a atins de banii poporului.

Poate că această mentalitate de neconceput a AUR pentru celelalte partide deranjează și deranjează foarte mult pentru că arată în fiecare zi cum și-au bătut joc de poporul român în ultimii 33 de ani PSD și PNL. Imaginile sunt de prisos.

Related Articles

Back to top button