comunicat

Eșec pentru tragerile cu rachete Patriot. Ce defecțiuni au apărut

O defecțiune tehnică a avut loc în România în timpul primului exercițiu al țării cu sisteme de rachete sol-aer Patriot. În total, în timpul exercițiului au fost lansate trei rachete pentru interceptarea dronelor. Cu toate acestea, cea de-a treia lansare a fost întârziată cu aproximativ o oră din cauza unei probleme tehnice.

IPotrivit comandantului Regimentului 74, comunicarea dintre lansator și centrul de comandă a fost pierdută în timpul lansării.

Sistemul Patriot a comutat automat lansarea către un alt lansator.

Nu se știe încă dacă pierderea comunicării s-a datorat unei defecțiuni a sistemului antiaerian sau dacă a fost vorba de o eroare umană.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul Viorel Pane, a declarat că o „problemă tehnică” a cauzat o „ușoară întârziere” în lansarea „rachetei nr. 3” în timpul exercițiului.

Exercițiul a avut loc în poligonul de la Capu Midia, în prezența premierului Marcel Ciolacu, a președintelui Senatului, Nicolae Ciuche, și a presei.

Armata română a pus în funcțiune sistemele Patriot, care au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române, în 2020.

La sfârșitul lunii septembrie, s-a aflat că România își mută sistemele de apărare antiaeriană mai aproape de satele sale de pe malul Dunării, la granița cu Ucraina, din cauza incidentelor legate de doborârea unor drone rusești.

Related Articles

Back to top button